15 Αυγούστου, 2022
Δελτίο Τύπου Θεσσαλονίκη

«Αθάνατοι»: Κόκκινα γαρίφαλα από ΚΚΕ και Σωματεία Εργαζομένων στο Μνημείο του Καπνεργάτη (VIDEO)

Με πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατάθεση στεφάνων με κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο του Καπνεργάτη, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, τίμησαν σήμερα την εργατική Πρωτομαγιά, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων της πόλης, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Περισσότερα από 30 σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης μας κατέθεσαν το πρωί του Μ. Σαββάτου 1 Μάιου στεφάνια στο σημείο που έπεσαν οι πρώτοι νεκροί της ηρωικής εξέγερσης των εργατών, το Μάη του 1936 (γωνία Εγνατία με Βενιζέλου), τιμώντας την επέτειο της Πρωτομαγιάς.

Το ραντεβού είχε δοθεί στο άγαλμα Βενιζέλου και με τα στεφάνια στα χέρια πορεύτηκαν μέχρι το σημείο της κατάθεσης, με συνθήματα όπως «Κόκκινη πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά» και «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Της κατάθεσης στεφάνων προηγήθηκε η τήρηση ενός λεπτού σιγής, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Πένθιμο Εμβατήριο. Οι διαδηλωτές ακολούθως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν «αθάνατοι».

Κάλεσμα για την αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Ζερβουδάκης κατά την ομιλία του στη σημερινή συγκέντρωση, απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη αντιπολεμική συναυλία-συλλαλητήριο, στις 8 Μαϊου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.