1 Ιουλίου, 2022
Top News Δελτίο Τύπου Κοινωνία

Στην ανακρίτρια για να απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Να ψοφήσεις! Γιατί σκότωσες τα μωρά;» (VIDEO)

Το κατώφλι της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας, πέρασε πριν από λίγα λεπτά η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κατηγορητήριο που της προσάπτει ότι δολοφόνησε την πρωτότοκη κόρη της, ενώ η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Η 33χρονη έφτασε στα δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι, με σκυμμένο το κεφάλι προσπαθώντας να κρύψει το πρόσωπό της, φορώντας πάντα το μαύρο μπουφάν με την κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έχοντας στο πλευρό της τους δικηγόρους της, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας.

Πρωτοφανή σκηνικά εκτυλίχθηκαν στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων με τον εξαγριωμένο όχλο σε ρόλους αυτόκλητων δικαστών να επιχειρούν να λιντζάρουν την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου, που μεταξύ άλλων φωνάζει «να ψοφήσεις σκ@@, καρ@@@, γιατί σκότωσες τα μωρά;».

Ο συγκεντρωμένος όχλος επιχείρησε να επιτεθεί στην 33χρονη με τους ανδρες των MAT και της ΟΠΚΕ να δημιουργούν κλοιό γύρω της απωθώντας όσους το επιχειρούσαν με τις ασπίδες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνελήφθη ενώ βρισκόταν ήδη στην ΓΑΔΑ δεν έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς. Σήμερα θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Η γυναίκα που στις 29 Ιανουαρίου είδε την τρίτη κόρη της να καταλήγει στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι οποίοι αγωνιωδώς πάλευαν να κρατήσουν το παιδί στην ζωή, προσέρχεται σε απολογία αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Τους ίδιους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και οι ειδικοί επιστήμονες που τους συνέδραμαν καθοριστικά στην κρίσιμη έρευνα τους, εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια τόσο για το χρονικό της πορείας του παιδιού, όσο και για την συμπεριφορά της μητέρας.

«Η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο, χορηγήθηκε από τους γιατρούς»

Το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει σήμερα η 33χρονη, έχουν δώσει όλες τις προηγούμενες ημέρες οι δικηγόροι της αλλά και η ίδια με συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Κοινός τόπος των δηλώσεων αυτών είναι η κάθετη άρνηση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας αλλά και το αίτημα της κατηγορουμένης στην ανάκριση για διενέργεια τεστ ανίχνευσης ψεύδους.

Σκοπός της είναι καταδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι είναι αθώα και ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της. Το αίτημα αυτό, εφόσον υποβληθεί, θα εξεταστεί από την ανάκριση και σε περίπτωση που γίνει δεκτό το όποιο αποτέλεσμα δεν δεσμεύσει τις αρχές αλλά θα συνεκτιμηθεί με τα υπόλοιπα υπάρχοντα στοιχεία.

Ο εκ των δικηγόρων της κατηγορουμένης Όθωνας Παπαδόπουλος έπειτα από δίωρη συνάντηση που είχε το Σάββατο με την εντολέα του δήλωσε ότι εκείνη αρνείται την κατηγορία. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε με λέξεις κλειδιά ύποπτες φαρμακευτικές ουσίες στο Διαδίκτυο, ενώ αίσθηση προκαλεί μαρτυρία γιατρού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με την οποία η 33χρονη την ώρα που οι γιατροί του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου της Πάτρας προσπαθούσαν επί 55 λεπτά να επαναφέρουν το κοριτσάκι στη ζωή το 2020, εκείνη τους έλεγε: «Πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια. Πέθανε και είναι καλύτερα, θα αναπαυθεί».

Σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο ζήτημα του τρόπου ανεύρεσης της κεταμίνης, την ουσία που οδήγησε στο θάνατο τη μικρή Τζωρτζίνα, ο κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε χθες Κυριακή έπειτα από συνάντηση που είχε με την κατηγορουμένη στη ΓΑΔΑ: «Η συγκεκριμένη ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορούμενης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού».

Ο έτερος δικηγόρος της κατηγορουμένης Κωνσταντίνος Ζάρδας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ανέφερε πως όταν χορηγήθηκε η ουσία στο παιδί, αυτό δεν βρίσκονταν στα της χεριά της μητέρας του. «Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση του παιδιού. Πρόκειται για ιατρικό λάθος προφανώς εξ αμελείας» ανέφερε ο συνήγορος και προσέθεσε: «Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα, από επικοινωνίες μας με αναισθησιολόγους. Το κλειδί είναι πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη. Είναι πιο εύλογη αυτή η εξήγηση από το να σκότωσε το παιδί της μιας μάνα. Είναι συγκυριακά τα στοιχειά της δικογραφίας και συγκεντρώθηκαν δια της ατόπου απαγωγής».

Σχετικά με τα ανεξήγητα ιατρικά περιστατικά που εμφάνιζε η 9χρονη ενώ μαζί της βρισκόταν μόνο η μητέρα του, η υπεράσπισή της έχει δηλώσει: «Υπάρχουν περιστατικά που έχουν συμβεί στο παιδί σε μέρες που δεν ήταν η μητέρα μπροστά. Αυτό δεν το λέει η ίδια, αλλά προκύπτει μέσα από τη δικογραφία και ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση». Ακόμη, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης έχει αναφερθεί και στις ερωτήσεις που έκανε η 33χρονη σε νοσηλευτή σχετικά με τον εάν υπήρχαν κάμερες στο νοσοκομείο Παίδων. Επί του ζητήματος αυτού οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρουν πως η εντολέας τους αναμένεται να υποστηρίξει κατά την απολογία της, πως επρόκειτο για μία κοινωνική συζήτηση που έγινε «στο όρθιο» και αφορούσε την πιθανότητα ανίχνευσης και αποκάλυψης κρουσμάτων κλοπών για τα οποία γινόταν συζητήσεις εκείνη την περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.