30 Νοεμβρίου, 2022
Άρθρα Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: «Χτυπάνε χαοτικά άμαχο πληθυσμό»

Μια νεαρή γυναίκα έχει υψώσει ένα πλακάτ και δεν το κατεβάζει από τα χέρια της εδώ και ώρα «stop Putin, stop war». Ουκρανοί πολίτες, στέκονται στην πλατεία Αριστοτέλους, αψηφώντας το κρύο και την βροχή προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Χτυπάνε συνεχώς άμαχο και άοπλο πληθυσμό. Βομβαρδίζουν συνέχεια, συνέχεια, ακόμη και κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων» λέει μια Ουκρανή, προσθέτοντας πως δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους πως θα σταματήσουν έτσι και λίγο. «Μια οικογένεια κάηκε ζωντανή. Χτυπούν τον κόσμο, τους σκοτώνουν εν ψυχρώ. Χτυπάνε χαοτικά για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο».

 

Η ατμόσφαιρα είναι συγκινητική, υπάρχουν αρκετοί διαδηλωτές που δακρύζουν καθώς έχουν συγγενείς και φίλους στην εμπόλεμη ζώνη.

«Την πρώτη μέρα χτυπήθηκε από βόμβα ένα μικρό χωριό. Η μητέρα μου βρισκόταν εκεί και ακούγοντας τις σειρήνες, έτρεξε αμέσως μαζί με όλους τους άλλους στα καταφύγια.

Είναι πολύ στενάχωρο το γεγονός πως βρίσκονται σε τόσο μεγάλο κίνδυνο, μπορεί να κοπεί το ίντερνετ και είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας μας» αναφέρει μια άλλη διαδηλώτρια.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και αυτή την ώρα βρίσκεται έξω από το Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκης. Εκεί, συνάντησαν τον «φραγμό» της αστυνομίας, με μια κλούβα και διμοιρία των ΜΑΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.