4 Ιουλίου, 2022
Άρθρα Θέμα Χαλκιδικής Χαλκιδική

Στ. Βαλιάνος: Ενισχύουμε όλες τις Κοινότητες!!!

Ντεμαράζ έργων στον Δήμο Αριστοτέλη

Έργα σε Μεγάλη Παναγιά και Αρναία

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 484.400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ #ΜΕΓΑΛΗ_ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ #ΑΡΝΑΙΑ
(Ακολουθούν και υπόλοιπες Κοινότητες)
✅ Ενιαίο έργο αποκατάστασης οδοστρώματος σε οδικούς άξονες της Μεγάλης Παναγίας και της Αρναίας, προϋπολογισμού 484.440€, ξεκινά από τον Δήμο Αριστοτέλη.
✅Ήδη υπεγράφη η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το «πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών» του Υπουργείου Εσωτερικών, από μεταλλευτικά τέλη και από ίδιους πόρους του Δήμου.
✅Το έργο αφορά στην αποκατάσταση ασφαλτικού τάπητα σε μήκος 1.625 μέτρων τριών οδικών αξόνων της Μεγάλης Παναγίας και 1.515 μέτρων, επτά δρόμων της Αρναίας.
✒️Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σχολίασε σχετικά: «Όλες οι κοινότητες αποτελούν μέρος του οριζοντίου προγράμματος ύψους 3.000.000€ που θα δαπανηθούν για τη βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου τους. Αυτό το πρόγραμμα ενισχύεται με ακόμα περισσότερους πόρους, από κάθε πηγή που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Το σωστό και ασφαλές εσωτερικό οδικό δίκτυο, είναι παράμετρος που βελτιώνει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών, στόχος που επιτυγχάνεται με συνεχή προσπάθεια, κάθε μέρα.»
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΗ #ΜΕΓΑΛΗ_ΠΑΝΑΓΙΑ!
👉 Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την ανακατασκευή δύο οδών, προϋπολογισμού 66.063€ και τοιχίων αντιστήριξης προϋπολογισμού 25.326€ στην κοινότητα Μεγάλης Παναγίας, με χρηματοδότηση, από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες» του Υπουργείου Εσωτερικών. Δύο παρεμβάσεις που αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα του κατοίκου της Μεγάλης Παναγίας
👉 Τα έργα αφορούν σε ανακατασκευή δύο τμημάτων του οδικού δικτύου κοινότητας που παρουσιάζουν μεγάλη κλίση (τσιμεντόδρομοι) μήκους 130μ. και 160μ. αντίστοιχα, που παρουσιάζουν σημαντικές φθορές, καθώς και στην κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης πρανών σε δύο διαφορετικές θέσεις, πλευρικά του οδικού δικτύου στα όρια του οικισμού της Μ. Παναγίας όπου εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, κατά την διάρκεια περιόδων έντονων βροχοπτώσεων, πραγματοποιούνται φθορές με αποτέλεσμα τμήματα του οδοστρώματος να έχουν υποστεί καθίζηση και να έχουν υποχωρήσει.
👉 Η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την υποστήριξη και συγκράτηση του καταστρώματος της οδού θεωρήθηκε απαραίτητη για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφυγή νέας υποχώρησης του οδοστρώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.