2 Ιουλίου, 2022
Top News Κοινωνία

Σε Θεσσαλονίκη και Προμαχώνα την Παρασκευή ο Νότης Μηταράκης – Επίσκεψη και στο «Κλειδί»

Το τελωνείο του Προμαχώνα και τη δομή στο «Κλειδί» θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή, 11 Μαρτίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr ο υπουργός θα επισκεφθεί πρώτα το πρωί της Παρασκευής το Γραφείο Ασύλου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διαπιστώσει ο ίδιος προσωπικά την καταγραφή Ουκρανών προσφύγων και στις 15.00 θα μεταβεί στο Τελωνείο του Προμαχώνα.

Στις Σέρρες ο Νότης Μηταράκης θα πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών με τοπικούς φορείς, καθώς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα χαρακτηρίζονται ως το υπομόχλιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο υπουργός σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συναντηθεί και με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, ο οποίος μάλιστα έχει αποστείλει εδώ και μια εβδομάδα επιστολή στον Νότη Μηταράκη αναφέροντας ότι προτίθεται να παραχωρήσει για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων το Οικοτροφείο και τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου.

Επίσκεψη και στο «Κλειδί»

Μετά τον Προμαχώνα ο Νότης Μηταράκης θα επισκεφθεί στις 15.30 τη δομή στο «Κλειδί» -η οποία ήδη χρησιμοποιείται ως σταθμός «καλωσορίσματος» στους Ουκρανούς πρόσφυγες- συνοδεία του διοικητή, Βασίλη Νικηφόρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.