8 Ιουνίου, 2023
Άρθρα Θεσσαλονίκη Κοινωνία

Αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους-«Ανησυχούμε για τους συγγενείς μας» (VIDEO)

Η αγωνία στο βλέμμα των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην χώρα μας, και συμμετέχουν στην συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Αριστοτέλους, δεν κρύβεται, καθώς ανησυχούν για τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη, και δεν γνωρίζουν την τύχη τους για την επόμενη ημέρα.

Κόσμος, υπό βροχή, έχει μαζευτεί στο σημείο και ζητά η Ρωσία να σταματήσει άμεσα τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Η πλειονότητα του κόσμου που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι Ουκρανοί που ζουν σήμερα στη χώρα μας, ωστόσο στην συγκέντρωση βρίσκονται και αρκετοί Έλληνες εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους απέναντι στον ουκρανικό λαό.

Οι διαδηλωτές με δάκρυα στα μάτια, φωνάζουν «η Ουκρανία πάνω από όλα», κρατούν αντιπολεμικά πλακάτ με συνθήματα κατά της Ρωσίας και σε κάποια από αυτά τον δείχνουν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ως τον Χίτλερ της νεότερης ιστορίας. Πολλοί υψώνουν περήφανοι την ουκρανική σημαία.

Μόνο μέσω ίντερνετ, μπορούν να έρθουν σε επαφή και να μαθαίνουν τα νέα των δικών τους ανθρώπων. Καθημερινά, πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις ώστε να δουν ο ένας τον άλλον, και να είναι σίγουροι πως όλα είναι καλά, ανάμεσα στην φρίκη του πολέμου.

Μια γυναίκα από την Ουκρανία, μίλησε με την φίλη της που βρίσκεται στο καταφύγιο εδώ και τέσσερις ημέρες, στην προσπάθεια να προστατευτεί από τους φονικούς βομβαρδισμούς.

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.