19 Ιανουαρίου, 2022
Editorial Top News

Ο Αστέριος Ζωγράφος έχει ενεργή παρουσία και στο κομμάτι των έργων

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Ο Δήμος Πολυγύρου πραγματικά αποτελεί υπόδειγμα και πρότυπο στα αυτοδιοικητικά χρονικά. Οι πολίτες το αναγνωρίζουν καθώς η Δημοτική αρχή του Αστέριου Ζωγράφου είναι από τις λίγες που κατάφερε να κερδίσει την πρώτη Κυριακή των εκλογών, το 2019 και μάλιστα άνετα.

Εγγυητής είναι φυσικά ο Αστέριος Ζωγράφος. Ο Δήμαρχος των έργων και όχι των λόγων. Ο άνθρωπος αυτός που διαχρονικά έχει περάσει από όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης και σήμερα παράγει σημαντικό έργο. Σκιαγραφώντας την δημοτική του που το 2023 θα συμπληρώσει 14 χρόνια παρουσίας, είναι το παρακάτω σλόγκαν: Μαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε ονειρευτεί για τούτο τον ευλογημένο τόπο. Παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει και στις δεσμεύσεις έναντι των δημοτών

Ο Αστέριος Ζωγράφος σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους του και τους Προέδρους των Νομικών προσώπων, έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα ευρύ ακροατήριο θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών, με κύριους άξονες  της παρούσας θητείας, την οικονομία, τα τεχνικά έργα, την καθημερινότητα, τις κοινωνικές δομές και τον πολιτισμό-αθλητισμό.

Ειδικότερα, στον τομέα της οικονομίας, ο κος Ζωγράφος έχει καταφέρει σε συνεργασία με το προσωπικό του Δήμου, με σωστή οικονομική διαχείριση, με προγραμματισμό και σύνεση να πετύχει τους στόχους που έχει χαράξει αναφορικά με το  νοικοκύρεμα του. Έθεσε ως προτεραιότητα και το κατάφερε, την σημαντικότατη μείωση κόστους λειτουργίας. Με τις απαραίτητες ενέργειές της, διασφάλισε την διαφάνεια στις διαδικασίες. Επί της ουσίας ο Δήμος Πολυγύρου δεν χρωστά.

Ο Αστέριος Ζωγράφος έχει ενεργή παρουσία και στο κομμάτι των έργων. Έχει σχεδιάσει και ξεκινήσει ή προγραμματίζει σε όλο τον Δήμο δεκάδες μεγάλα και μικρά έργα.  Έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών. Που θα  προσδώσουν αναπτυξιακή διάσταση που τόση ανάγκη έχει ο τόπος εδώ και χρόνια

Ένα ακόμη βασικό ζήτημα είναι αυτό των αδέσποτων. Σίγουρα σε αυτό το κομμάτι Ο Δήμαρχος δεν είναι ευχαριστημένος. Και αυτό γιατί  ο ίδιος θέλει τον Δήμο Πολυγύρου υπόδειγμα καθαριότητας. Το λέει σε κάθε ευκαιρία. Για αυτό με συνεχή προσπάθεια και ενημέρωση επιδιώκει τη συμμετοχή των πολιτών ώστε με συμπεριφορές και πράξεις να ενεργοποιηθούν και να συμβάλλουν στην διατήρηση της καθαριότητας προασπίζοντας την εικόνα του τόπου και τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε σωστή διαχείριση απορριμμάτων. Με τη χρήση της τεχνολογίας, δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να αποστέλλουν τα αιτήματά τους από όπου κι αν βρίσκονται. Ειδικά στο σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία θα μεριμνήσει ώστε να βρουν ένα αξιοπρεπές καταφύγιο, φροντίδα και προστασία.

 Άλλο ένα βασικό ζήτημα είναι οι κοινωνικές δομές. Στα χρόνια που πέρασαν, ο Δήμος Πολυγύρου έδειξε ένα ανθρώπινο πρόσωπο, ιδιαίτερα στην υγειονομική κρίση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στάθηκε ενεργά δίπλα στις δομές του Δήμου και μέσα στην πανδημία προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες, με διανομή συσσιτίων, τροφίμων, φαρμάκων. Με ιατρική φροντίδα και υποστήριξη. Για αυτό και η επιτυχία στις επόμενες εκλογές είναι δεδομένη….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *