20 Μαΐου, 2022
Uncategorized Συνεντεύξεις

Η “συμφωνία” των Πρεσπών αποτελεί ωμή παραβίαση της διεθνούς Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913

Η “συμφωνία” των Πρεσπών αποτελεί ωμή παραβίαση της διεθνούς Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913

Ο Πρόεδρος – Διοικητής
 Μιχαήλ Σ. Χρυσανθόπουλος
 Ιστορικός-Σλαβολόγος
Επιστημονικός Συνεργάτης του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μακεδονικών Σπουδών
 Αγιογράφος
Δημοσιογράφος S.B.S & Radio SYMPAN
 
 
 
Μιλήστε μας για την Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας πότε ιδρύθηκε τι πρεσβεύει πόσα μέλη αριθμει και ποιες είναι οι δράσεις της ;

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας , με την αρχική ονομασία , Παμμακεδονική Ένωση Θεσσαλονίκης και Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος , είχε την τελική της αναγνώριση το 1993. Σκοπός η προστασία της ιστορίας της Μακεδονίας από την Σλαβική προπαγάνδα , η προστασία της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στα Σκόπια , η προβολή των λοιπών εθνικών θεμάτων και η αναβίωση ιστορικών περιόδων με στολές εποχής. Τα μέλη της , σε όλο τον ελλαδικό χώρο ξεπερνούν τα χίλια(1000).
Πως κρίνετε την εξωτερική πολιτική των τελευταίων ετών αναφορικά με την διαχείριση του Σκοπιανού ζητήματος ;
Η εξωτερική πολιτική των τελευταίων ετών δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ουσία του Σκοπιανού ζητήματος που είναι η αταλάντευτη και ασταμάτητη Σλαβική διεκδίκηση του Μακεδονικού χώρου από το 1843 μέχρι σήμερα.
Στα μεγάλα συλλαλητήρια είδαμε σύσσωμο τον Ελληνικό λαό να διαδηλώνει η φωνή του όμως δεν εισακούστηκε πολλοί ζήτησαν δημοψήφισμα εσεις είτε υπέρ η κατά αυτού; θεωρείται ότι κάτι τέτοιο θα ήταν σεβαστό από μέρους της εκάστοτε κυβέρνησης ;
Πριν μπούμε στο θέμα του δημοψηφίσματος , η “συμφωνία” των Πρεσπών αποτελεί ωμή παραβίαση της διεθνούς Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913 και των συνυποσχετικών αυτής , άρα , στην πράξη , δεν ισχύει εκτός αν οι υπογράφουσες χώρες της Συνθήκης του Βουκουρεστίου πήραν τις υπογραφές τους πίσω. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην αποδοχή του αποτελέσματος ενός δημοψηφίσματος από την εκάστοτε κυβέρνηση. 
Τρια μνημόνια απορρεουν από την συνθήκη των Πρεσπών τι σημαίνει πρακτικά αυτο για την χώρα μας ;
Απόλυτη πτώχευση και ίδια αποτελέσματα στα υπόλοιπα Εθνικά θέματα.
Θεωρείται πως οδεύουμε σε νέες Πρέσπες του Αιγαίου ;
Το μοντέλο της άτακτης υποχώρησης δόθηκε με την “συμφωνία” των Πρεσπών . Ελπίζουμε ότι δεν θα ακολουθηθεί το ίδιο παράδειγμα με την Τουρκία για το Αιγαίο. 
Έχουμε συμμάχους ως χώρα;
Οι σοβαρές χώρες δεν έχουν σταθερούς φίλους ή σταθερούς εχθρούς , έχουν σταθερά συμφέροντα. Ως χώρα ψάχνουμε φίλους βάση του συναισθηματισμού και όχι των Εθνικών συμφερόντων. 
 Συγγραφέας  πολλών βιβλίων λίγα λόγια για το κάθε ένα από αυτά 
Τα περισσότερα μου βιβλία αφορούν το Μακεδονικό ζήτημα , την προβολή της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στα Σκόπια , της καταπιεσης της από τις Σκοπιανές αρχές και την σχισματική εκκλησία των Σκοπίων. Το βιβλίο “Το Βουλγαρικό σχίσμα , η απαρχή του Μακεδονικού ζητήματος” πιάνει το νήμα για την γέννηση του ζητήματος , την εξελικτική του πορεία μέχρι και τις λύσεις που προτείνονται . Το τελευταίο βιβλίο , “Ο Μακεδονικός Αγών, ο ακήρυχτος ανταρτοπόλεμος (στρατιωτική – οργάνωση – μέσα)” , για πρώτη φορά συστηματοποιεί τους τρόπους του αντάρτικου στο Μακεδονικό έδαφος και παρουσιάζει , για πρώτη φορά επίσης , τις τρεις εκδοχές της στολής του Μακεδονομάχου . Το βιβλίο χρησιμοποιείται και στις Στρατιωτικές σχολές. 
Σας ευχαριστώ θερμά 
Κι εγώ σας ευχαριστώ 
Απο Βίκυ Μπαϊρακτάρη 
 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Χρυσανθόπουλος Μιχαήλ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στη Θεσσαλονίκη, στο Βελιγράδι και Δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε καθηγητής στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στο Αμερικάνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», καθώς και σε σχολεία της Σαντορίνης, της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης. Είναι καθηγητής Ιστορίας και συνεργάζεται με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών και το Πανεπιστήμιο «LA TROBE» της Μελβούρνης και μέλος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, όπου εργάσθηκε ως Δημοσιογράφος-Ανταποκριτής στο S.B.S Μελβούρνης και στο Ράδιο SYMBAN του Σίνδεϋ επί 20 χρόνια. Καθώς και σε κανάλια της Θεσσαλονίκης που ήταν υπεύθυνος με δικές του εκπομπές, τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στην τηλεόραση.  Μέλος του «Μακεδνός», της «Ε.Μ.Σ» σε δεκάδες σωματεία και συλλόγους, πρώην γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, της Παμμακεδονικής Ελλάδος και τώρα Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας Pammacedonian Union of the Macedonian Struggle Greece – Australia, καθώς και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραυματιών και Εφέδρων Πολεμιστών Ν. Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει πάνω από εξήντα βιβλία ιστορικού περιεχομένου και δύο Θεολογικά,και μεταφράσει τα θεολογικά βιβλία του Αγίου (πλέον) Σέρβου Θεολόγου Ιουστίνου Πόποβιτς, καθώς και του Ρώσου θεολόγου Νικολάϊ Αρσενιέφ από τα Σερβικά και τα Ρωσικά αντίστοιχα.  Μιλάει Σερβικά, Βουλγαρικά, Ρωσικά τη διάλεκτο των Σκοπίων, Τσέχικα, Πολωνικά, Ουκρανικά, τα παλαιά Σλαβονικά και Αγγλικά. Άρθρα του, πάνω από 500 ιστορικού περιεχόμενου,φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα «Μακεδονία» και σε άλλα έντυπα και εγκυκλοπαίδειες (Η μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια «Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ» φιλοξενεί μεγάλα τμήματα των Βιβλίων του).  Παράλληλα είναι αγιογράφος επί 34 χρόνια, με έργα σε όλο τον κόσμο και κυρίως σε Αμερική και Αυστραλία, ενώ πολλοί πίνακες ιστορικού περιεχομένου φέρουν το όνομά του. Έκανε 14 εκθέσεις και διακόσμησε τα βιβλία «Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ», «ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ», από τις εκδόσεις Ρηγόπουλου. Μερικά από τα ιστορικά του έργα–πίνακες είναι δωρεές στις Ένοπλες Δυνάμεις (είναι έφεδρος αξιωματικός τεθωρακισμένων), ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και διακρίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.