7 Φεβρουαρίου, 2023
Top News

Γρ. Τάσιος: Να τηρηθούν τα μέτρα για να μην χάσουμε την χρονιά 

Κραυγή αγωνίας για την τουριστική σεζόν στην Χαλκιδική 
Πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι που δουλεύουν στον τουρισμό της περιοχής; 

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Αυτό τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί. Φαίνεται ότι πλέον επείγει ο έλεγχος των κρουσμάτων στην περιοχή μας καθώς και η επέκταση των εμβολιασμών και στους υπαλλήλους που ασχολούνται με το τουριστικό κομμάτι της περιοχής. Θα είναι κρίμα και μεγάλο πλήγμα αν η Χαλκιδική οδηγηθεί σε καταστάσεις τύπου Μυκόνου κάτι που θα αποβεί καταστροφικό.  Η οικονομία της Χαλκιδικής είναι γνωστό ότι εξαρτάται σχεδόν πλήρως από τον τουρισμό και ήδη χάθηκε η περσινή χρονιά στον τομέα αυτό με όλα τα συνεπακόλουθα.

Τις τελευταίες ημέρες  η επαρχία μας παρουσιάζει μια πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα, με το ποσοστό θετικότητας να περιορίζεται πολύ χαμηλά αν και υπάρχουν κάποιες καταγραφές.
Είναι λοιπόν σημαντικό ο δείκτης αυτός να παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος και να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται την Χαλκιδική  μας άφοβα.
Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι πολλοί προσεκτικοί αλλά και να επεκταθούν οι εμβολιασμοί, αρχικά από τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να παρέχεται ασφάλεια σε όλους τους επισκέπτες.
Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να χάσουμε και την φετινή χρονιά με όλα τα συνεπακόλουθα.
Είναι λοιπόν ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο 15θήμερο να καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα και να περιορίσουμε στο ελάχιστο τον αριθμό των κρουσμάτων. Για να μπορέσει η Χαλκιδική να προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ρεύμα θα πρέπει να καταστεί ασφαλής τουριστικός προορισμός και αυτό μπορεί να γίνει με την μείωση των κρουσμάτων και με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις. Για την ώρα παραμένουν ασαφή ακόμη πολλά δεδομένα σχετικά με την έναρξη της τουριστικής κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο την Ρωσία και το Ισραήλ προς την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.