20 Απριλίου, 2026
Top News Υγεία Χαλκιδική

Φροντίδα στο Σπίτι: Η Συνεργασία Κέντρου Υγείας Ν. Μουδανιών και ΚΟΜΥ δίπλα στους Πολίτες

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική. Το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, με τη σταθερή υποστήριξη της 4ης ΥΠΕ, συνεργάζεται στενά με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, μεταφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες απευθείας στα σπίτια των πολιτών που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανακούφιση συμπολιτών μας που αδυνατούν να μετακινηθούν, εστιάζοντας σε:

Άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ηλικιωμένους.

Κατακεκλιμένους ασθενείς.

Η ΚΟΜΥ, πλαισιωμένη από το έμπειρο ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, παρέχει δωρεάν διάγνωση, θεραπευτικές παρεμβάσεις και ολοκληρωμένη διαχείριση περιστατικών, διασφαλίζοντας ότι η απόσταση ή η αδυναμία μετακίνησης δεν αποτελούν εμπόδιο στην ιατρική περίθαλψη.

Οι Δράσεις του Απριλίου 2026

Κατά τον τρέχοντα μήνα, οι κοινές δράσεις των ιατρικών κλιμακίων επικεντρώθηκαν στις περιοχές της Ολύνθου και των Καλυβών, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του φορέα για διαρκή παρουσία σε κάθε γωνιά της περιοχής ευθύνης του.

Όπως επισημαίνει ο Συντονιστής Διευθυντής, Εμμανουήλ Μπέης, η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα ουσιαστικό δίχτυ ασφαλείας για την τοπική κοινωνία, προάγοντας την αξιοπρέπεια και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *