Άρθρα Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από εργαζόμενους του ΟΑΣΘ την ερχόμενη εβδομάδα

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μετά την χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου να ακυρώσει τη σημερινή προγραμματισμένη 24ωρη απεργία και να την κηρύξει παράνομη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΓΚΑ

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργαζομένων προχώρησε, το μεσημέρι της Τρίτης, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και αποφασίστηκε να μην μείνουν άπραγοι και να πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα νέα 24ωρη απεργία χωρίς να διευκρινίζεται προς το παρόν ποια ημέρα θα κηρυχθεί.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.grο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας σημείωσε ότι «Θα συνεχίσουμε τις απεργειακές κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τις συλλογικές συμβάσεις. Στείλαμε ήδη στην Επιθεώρηση Εργασίας το συμφωνητικό για το προσωπικό ασφαλείας λόγω του οποίου κηρύχθηκε παράνομη και ακυρώθηκε η σημερινή απεργία. Αν και η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε απαραίτητο να δοθούν ονόματα όσον αφορά το προσωπικό ασφαλείας, στον ΟΑΣΘ είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί καθώς ο οργανισμός δουλεύει επτά ημέρες την εβδομάδα και 24ωρο. Δεν είναι εφικτό επομένως να γνωρίζει το Σωματείο ποιοι εργάζονται την ημέρα της απεργίας. Σύμφωνα με το συμφωνητικό δίνουμε τον αριθμό των εργαζομένων και στη συνέχεια τα ονόματα τα βγάζει ο Οργανισμός».

Σχετικά με τις υπογραφές που εκκρεμούν για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τόνισε ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε χωρίς συμβάσεις. Εδώ και τρεις μήνες έχουν συμφωνηθεί και διαρκώς τα αρμόδια υπουργεία εντοπίζουν προβλήματα και ζητούν επιπλέον στοιχεία. Έχουμε τη δέσμευση ότι θα προχωρήσουν οι συλλογικές συμβάσεις το οποίο και ευχόμαστε ώστε να σταματήσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια του υπ.Οικονομικών και ελπίζουμε να μην βρεθεί και εκεί πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ είχαν κηρύξει την 24ωρη απεργία για σήμερα με σκοπό να διεκδικήσουν την υπογραφή για τη Συλλογική ΣύμβασηΕργασίας η οποία έχει συμφωνηθεί με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και τρεις μήνες αλλά δεν έχει εγκριθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και ειδικότερα από τα υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *