«New Deal» στο Εμπόριο: Η ΕΣΕΕ προτείνει αύξηση παραγωγικότητας και υψηλότερες αμοιβές μέσω Συλλογικών Συμβάσεων
Σταύρος Καφούνης προς Πρωθυπουργό: Η επανεκκίνηση των ΣΣΕ ως βάση για τη βιωσιμότητα των ΜμΕ
Αθήνα – Την ανάγκη για ένα «New Deal» (Νέα Συμφωνία) στον κλάδο του εμπορίου, με στόχο την ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των αμοιβών των εργαζομένων, έθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κ. Σταύρος Καφούνης, κατά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Καφούνης τόνισε ότι η επανεκκίνηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) αποτελεί τον καταλύτη για αυτή τη νέα εποχή.
Η Βάση της Συμφωνίας Ευθύνης
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, η οποία εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), υπογράμμισε ότι η πρόσφατη «συμφωνία ευθύνης» μεταξύ των κοινωνικών εταίρων πρέπει να αποτελέσει τη βάση για μια ευρύτερη συμμαχία:
«Πρέπει να στηρίξουμε ένα ‘Νew deal’ μεταξύ εργαζομένων, επιχειρήσεων και Πολιτείας, το οποίο θα δώσει ανάσα και θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Καφούνης.
Στόχος είναι η δημιουργία νέων καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας και τελικά, η εξασφάλιση υψηλότερων μισθών για όλους τους Έλληνες, κάτι που θεωρείται «κινητήριος δύναμη» για τον εμπορικό κλάδο.
Δέσμευση για Ανάπτυξη
Ο κ. Καφούνης κατέληξε δηλώνοντας τη δέσμευση της ΕΣΕΕ να συνεχίσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με τεκμηρίωση και ρεαλισμό. Ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος και εκπρόσωπος του ισχυρότερου κλάδου της οικονομίας, η ΕΣΕΕ επικεντρώνεται στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των εμπορικών επιχειρήσεων και στην προώθηση καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.





