Η Χρυσή Τομή του Αγροτικού Κινήματος: Ο Κυριάκος Βελόπουλος στο Μπλόκο Μαλγάρων
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του και στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο προς τους ίδιους τους παραγωγούς όσο και προς την κυβέρνηση.
Η Δύναμη της Ενότητας και η Στήριξη της Κοινωνίας
Ο κ. Βελόπουλος, στην τοποθέτησή του, τόνισε δύο βασικά σημεία που, κατά την άποψή του, αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία των αγροτικών κινητοποιήσεων:
- Η Ενότητα των Αγροτών: Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι αγρότες είναι ενωμένοι, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.
- Η Κοινωνική Στήριξη: Υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος ότι «η κοινωνία στηρίζει το αγροτικό κίνημα».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, η διατήρηση αυτής της ενότητας και της κοινωνικής υποστήριξης είναι καθοριστική. Προειδοποίησε ότι, εάν οι αγρότες δεν διασπαστούν, «αυτή η κυβέρνηση θα τιμωρηθεί για τα εγκλήματα που έκανε στην αγροτική οικονομία».
Καταγγελία για Ανικανότητα και Κλοπή
Ο κ. Βελόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας στελέχη της για έλλειψη γνώσης και διασπάθιση πόρων στον αγροτικό τομέα.
- Ανικανότητα: Χαρακτήρισε απαράδεκτο το να περιμένουν οι Έλληνες από «δύο γιατρούς και έναν δημοσιογράφο» (πρόδηλη αναφορά σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη) να γνωρίζουν από αγροτιά, κτηνοτροφία, μελισσοκομία και αλιεία. «Δεν ξέρουν και τα έκαναν μαντάρα», ανέφερε.
- Καταγγελία Κλοπής: Το πιο βαρύ κατηγορητήριο ήταν αυτό της κλοπής. Ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι «κατέκλεψαν τα χρήματα των τίμιων αγροτών».
Το μήνυμα του κ. Βελόπουλου ήταν σαφές και άμεσο: «Να δώσουν πίσω τα λεφτά τώρα, όσα έκλεψαν και να τιμωρηθούν οι κλέφτες, όχι οι απλοί αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι».





