«Έγκλημα Οικοκτονίας» 40 ετών από αδράνεια: Η ΠΡΩ.ΣΥ.Π. καταγγέλλει την Πολιτεία για τις Φυσικές Καταστροφές
ην ηγεσία της Πολιτείας κατηγορεί ευθέως για «έγκλημα οικοκτονίας» και «αδράνεια 40 ετών» ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας Συνέχειας και Προοπτικής (ΠΡΩ.ΣΥ.Π.), Κωνσταντίνος Κιλτίδης (Ιατρός, π. Βουλευτής και Υφυπουργός), με αφορμή τις φυσικές καταστροφές στη χώρα.
Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΡΩ.ΣΥ.Π., με θέμα: «Έγκλημα Οικοκτονίας με προβλέψιμες Φυσικές Καταστροφές, από ανικανότητα και αδράνεια 40 ετών», ο κ. Κιλτίδης υποστηρίζει ότι οι ηγέτες της πολιτείας «εγκληματούν κατά της Φύσεως της Πατρίδος» επί τέσσερις δεκαετίες.
«Ασφυξία και αργός θάνατος» από προβλέψιμες καταστροφές
Σύμφωνα με την ΠΡΩ.ΣΥ.Π., οι πυρκαγιές, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες είναι προβλέψιμες και προκαλούμενες καταστροφές, οι οποίες οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία και αργό θάνατο.
Ο κ. Κιλτίδης σημειώνει ότι, παρά το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή υφίσταται, η ελληνική κοινωνία «ασεβεί προς την Φύση» και αρνείται να διδαχθεί, επαναφέροντας τον μύθο του Ερυσίχθονα (του μυθικού προσώπου που τιμωρήθηκε με αιώνια πείνα για την ιεροσυλία του να κόψει δέντρα σε ιερό άλσος).
Η Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής τονίζει ότι παρεμβαίνει με «θέσεις και προτάσεις που η επιστήμη και η πραγματικότητα επιβάλλουν», προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Το Δελτίο Τύπου συνοδεύεται από κείμενο με τίτλο: «ΠΕΡΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ -Τα Δάση όμορφα καίγονται, Τα Ποτάμια και οι Λίμνες στεγνώνουν και οι Πλημμύρες μας πνίγουν-».




