Κοινή Δύναμη Κατά του Bullying: Δήμος Αριστοτέλη, «Χαμόγελο» και Ελληνικός Χρυσός Ενώνουν τις Δυνάμεις τους
Μία σημαντική συνεργασία ξεκινά στον Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο ευρύτερου προγράμματος κατά της ενδοσχολικής βίας και των κινδύνων του διαδικτύου. Ο Δήμος, σε https://www.google.com/search?q=Schulungen.com, δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, με την επιστημονική υποστήριξη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.
Το πρόγραμμα εστιάζει στην αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) και στην προώθηση της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο. Ειδική ομάδα ψυχολόγων θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Το Πρόγραμμα Ενημερωτικών Δράσεων
Οι ενημερωτικές δράσεις θα διαρκέσουν από τις αρχές Οκτωβρίου, καλύπτοντας σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια και Λύκεια) και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Δευτεροβάθμια (6-9 Οκτωβρίου): Περιλαμβάνονται τα Γυμνάσια Παλαιοχωρίου, Μεγάλης Παναγίας, Στρατωνίου και το Γυμνάσιο/Λύκειο/ΕΠΑΛ Αρναίας.
- Εκπαιδευτικοί: Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.
- Πρωτοβάθμια (13, 16 & 17 Οκτωβρίου): Θα ακολουθήσουν τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.
Ανοιχτές Εκδηλώσεις για Γονείς
Για τους γονείς και το ευρύ κοινό, έχουν προγραμματιστεί απογευματινές ανοιχτές εκδηλώσεις (17:00-19:00), οι οποίες περιλαμβάνουν την προβολή των ταινιών μικρού μήκους «Οι Σκέψεις της Νεφέλης» και «Η Νεφέλη Αγνοείται» με θέμα το bullying:
- Δευτέρα 6/10: Αρναία (Αίθουσα Μητροπολίτου Σωκράτη)
- Δευτέρα 13/10: Μεγάλη Παναγία (Πολιτιστικό Κέντρο)
- Παρασκευή 17/10: Στρατώνι (Αίθουσα Πρώην Σχολής ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ)
Μηνύματα Συνεργατών
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, τόνισε ότι οι δράσεις αυτές δεν είναι απλώς ένα «διάλειμμα» από το μάθημα, αλλά ενημερώσεις ουσίας που απαιτούν την ευθύνη όλων – μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και αρχών – για τη δημιουργία ενός προληπτικού φραγμού. Κάλεσε δε τους γονείς να συμμετέχουν μαζικά, χαρακτηρίζοντάς το ως επένδυση για το καλό των παιδιών.
Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, δηλώνοντας ότι μέσα από διαδραστικές ενέργειες θα διατεθούν «εργαλεία» (όπως η Εθνική Γραμμή SOS 1056) για την πρόληψη και διαχείριση προβλημάτων, όπως το bullying και οι κίνδυνοι του διαδικτύου.
Ο Διευθυντής Βιωσιμότητας της Ελληνικός Χρυσός, Mathieu Vallart, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας για την προστασία των παιδιών και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας τη 10ετή συνεργασία της με τον Οργανισμό.






