8 Νοεμβρίου, 2025
Top News Αστυνομικά Χαλκιδική

Δόλος και Ταχύτητα: Η Σύλληψη για Απάτη σε Βάρος Ηλικιωμένης στη Χαλκιδική

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου 2025, στις αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής, μετά από καταγγελία για μία ακόμη περίπτωση τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας. Η άμεση και αποτελεσματική αντίδραση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πολυγύρου οδήγησε στην άμεση σύλληψη του ενός εκ των δραστών λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

 

Η Σκηνοθετημένη Απάτη

 

Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την ευπιστία και την αγωνία της ηλικιωμένης, χρησιμοποίησαν ένα καλά οργανωμένο σενάριο που δυστυχώς έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, η απάτη εκτυλίχθηκε ως εξής:

  1. Η Προσποίηση: Συνεργός του συλληφθέντα τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, συστηνόμενος ψευδώς ως υπάλληλος εταιρείας τηλεφωνίας.
  2. Το Ψευδές Άλλοθι: Για να κάμψει τις αντιστάσεις του θύματος, ο τηλεφωνητής ισχυρίστηκε ότι είχε ήδη συνεννοηθεί με τον γιο της – μία κίνηση που εκμεταλλεύεται τον δεσμό εμπιστοσύνης με συγγενικό πρόσωπο.
  3. Το Αίτημα: Το πρόσχημα ήταν η παράδοση σε άτομο που θα ερχόταν άμεσα στο σπίτι, ενός συγκεκριμένου ποσού χρημάτων και κοσμημάτων.

Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να αποσπάσουν από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

 

Η Άμεση Επέμβαση και οι Έρευνες

 

Η κινητοποίηση των αστυνομικών υπήρξε ακαριαία. Χάρη στις γρήγορες ενέργειες και την αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον ημεδαπό άνδρα, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που παρέλαβε τα χρήματα και τα τιμαλφή από το σπίτι της ηλικιωμένης.

Η σύλληψη του δράστη, παρόλο που αποτελεί σημαντική επιτυχία, δεν σταματά τις έρευνες των αρχών. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με διπλό στόχο:

  • Ταυτοποίηση Συνεργού: Να εντοπιστούν τα πλήρη στοιχεία του ατόμου που πραγματοποίησε το τηλεφώνημα και σκηνοθέτησε την απάτη.
  • Συμμετοχή σε Άλλες Πράξεις: Να διερευνηθεί η τυχόν συμμετοχή των δύο δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής ή γειτονικών νομών, καθώς τέτοιου είδους κυκλώματα συνήθως δρουν κατά συρροή.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ενώ αναμένεται η περαιτέρω εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και η αναζήτηση του συνεργού του. Η υπόθεση υπενθυμίζει εμφατικά την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση των πολιτών, ιδίως των ηλικιωμένων, απέναντι σε τέτοια είδη απάτης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *