Ξεκινά το «Φεστιβάλ Θάλασσας 2025» στα Νέα Μουδανιά με «Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας» και την Ξανθίππη Καραθανάση
Επιμέλεια Αναστασία Δεκάκη
Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική – Η καρδιά του πολιτισμού της Νέας Προποντίδας χτυπά δυνατά αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Δήμος Νέας Προποντίδας ανακοινώνει την έναρξη του «Φεστιβάλ Θάλασσας 2025». Η μεγάλη βραδιά έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών, με μια μοναδική μουσική εκδήλωση.
Στο επίκεντρο της βραδιάς θα βρεθεί το ξεχωριστό μουσικό σύνολο «Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας», ένα 16μελές σχήμα που δημιουργήθηκε το 2018 από τον Γιάννη Καρασάββα. Μαζί τους, σε μια εντυπωσιακή σύμπραξη, θα εμφανιστεί η καταξιωμένη συντοπίτισσα τραγουδίστρια, Ξανθίππη Καραθανάση. Η κ. Καραθανάση, με μια μακρά και λαμπρή πορεία στο παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι, πολλές βραβεύσεις και πρόσφατη δισκογραφική δουλειά («ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» 2023), αναμένεται να προσφέρει μια αξέχαστη ερμηνεία.
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους και άλλα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα, αναδεικνύοντας το ταλέντο της περιοχής. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ο Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου “Έξι Βρύσες”, η Σχολή χορού “Dance Academy” και το Τμήμα Μπουζουκιού του Δημοτικού Ωδείου Νέας Προποντίδας.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό, σηματοδοτώντας την έναρξη του καλοκαιρινού φεστιβάλ. Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς, προσκαλεί όλους να παρευρεθούν και να γιορτάσουν μαζί την έναρξη του «Φεστιβάλ Θάλασσας 2025».





