Ο Δήμος Πολυγύρου Απαντά στις Δολιοφθορές με Μηνύσεις: «Μηδενική Ανοχή σε Πράξεις Βανδαλισμού»
Επιμέλεια Αναστασια Δεκάκη
Πολύγυρος, Χαλκιδική – Ο Δήμος Πολυγύρου δηλώνει αποφασισμένος να βάλει τέλος σε ένα κύμα δολιοφθορών που πλήττει τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματά του τον τελευταίο χρόνο, καταθέτοντας μηνύσεις κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου. Η Δημοτική Αρχή στέλνει ένα σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε όσους επιχειρούν να διαταράξουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και να υπονομεύσουν το κοινό συμφέρον.
Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί σοβαρά περιστατικά βανδαλισμού που περιλαμβάνουν:
- Φθορές σε φορτηγό του όρχου των οχημάτων του Δήμου.
- Καταστροφή κεραιών υδρομέτρων στις περιοχές Βράσταμα και Καλύβες.
- Δολιοφθορά στον ηλεκτρικό πίνακα του αντλιοστασίου που βρίσκεται στον Συνεταιρισμό της Ορμύλιας.
- Καταστροφή του αρδευτικού συστήματος και των φλοτέρ στην Κοκκινόπετρα.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Γιώργος Εμμανουήλ, σε δήλωσή του, τόνισε την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής: «Οι συνεχείς δολιοφθορές που παρατηρούνται σε δημοτικές εγκαταστάσεις και μηχανήματα δεν συνιστούν απλώς πράξεις βανδαλισμού – είναι επιδρομές ενάντια στο κοινό συμφέρον, στους ίδιους τους δημότες και στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Δεν πρόκειται να επιδείξουμε καμία ανοχή. Οι υπαίτιοι αυτών των πράξεων θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Ο κ. Εμμανουήλ υπογράμμισε επίσης τη στενή συνεργασία του Δήμου με τις αρμόδιες αρχές για τη συλλογή στοιχείων και την άμεση απόδοση ευθυνών. «Η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους μας. Όποιος την καταστρέφει, στρέφεται κατά όλων μας», κατέληξε ο Δήμαρχος, στέλνοντας μήνυμα ότι η προστασία της δημοτικής περιουσίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.






