Κοινωνία Πολιτική & Οικονομία

Τσακαλώτος: “Λαϊκό μέτωπο” με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 – “Το ΠΑΣΟΚ εμποδίζει την ενότητα”

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, πρότεινε τη δημιουργία ενός “λαϊκού μετώπου” μέσω συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ, Πλεύσης Ελευθερίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς τόνισε την ανάγκη για συζητήσεις και συμφωνίες σε βασικά ζητήματα μεταξύ των κομμάτων, ενώ αναφερόμενος στην Πλεύση Ελευθερίας, υποστήριξε ότι ένα λαϊκό μέτωπο πρέπει να περιλαμβάνει και κόμματα με τα οποία υπάρχουν διαφωνίες.

Σχετικά με την πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσακαλώτος εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια “γρήγορη” συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι το λαϊκό μέτωπο είναι “πολύ σοβαρό πράγμα”. Συμφώνησε επίσης με τη δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι μια εκλογική συμμαχία μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν “καρικατούρα” του λαϊκού μετώπου.

Αναφορικά με το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, ο Τσακαλώτος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του, ενώ χαρακτήρισε τα προσωποπαγή κόμματα ως “πρόβλημα”. Αντίστοιχα, χαρακτήρισε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως “one woman show”.

Τέλος, ο Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για ένα ενιαίο μέτωπο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς είναι το ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *