Περιφέρεια

Η Ν.Δ. αυξάνει ελαφρώς δυνάμεις ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κι άλλο έδαφος

 

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Kapa Research, κρατά ή και αυξάνει ελαφρώς τις δυνάμεις της, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει πτώση, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται ότι δεν πείθει καθώς η πλειοψηφία των πολιτών ζητά άλλον αρχηγό στην αξιωματική αντιπολίτευση

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ φαίνεται ότι ξεπερνά τον πήχη του 30%, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 15% με το ΠΑΣΟΚ να τον πλησιάζει στη μία μονάδα περίπου, χωρίς όμως να ενισχύει τις δυνάμεις του. Τα υπόλοιπα κόμματα, με μικρές αυξομειώσεις κρατούν τις δυνάμεις που κατέγραψαν στις ευρωεκλογές. Ευρεία πλειοψηφία καταγράφει και η άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει στο έργο της, σε ποσοστό 66%, με ένα 29% να ζητά πρόωρες εκλογές.

Αυτό που συντριπτικά απασχολεί τον κόσμο είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, η ακρίβεια, με την Υγεία και την εγκληματικότητα να ακολουθούν. Η απαισιοδοξία φαίνεται ότι παραμένει κυρίαρχη, όπως είχε καταγραφεί και στις προεκλογικές έρευνες, με το 60% να πιστεύει πως η χώρα πορεύεται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 38% προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μάλλον χάνει το στοίχημα της προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων, αφού η έρευνα της Kapa Research δείχνει ότι τo 51% ζητά νέο αρχηγό, ενώ μόλις το 25% έχει εμπιστοσύνη στον νυν πρόεδρο. Σε ποσοστό 74% οι ψηφοφόροι δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το 47% πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να επανέλθει ενεργά, αλλά να βοηθήσει από τα μετόπισθεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.