Εκκλησιαστικά Χαλκιδική

Πολιτικούς αρχηγούς περιμέναμε, Θρησκευτικός ηγέτης μας προέκυψε…

Ο Ιερώνυμος στην Χαλκιδική!!!

Από κοντά Λ. Κυρίζογλου και Α. Τζιτζικώστας

Στις φιλόξενες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 Aγιασμός υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για την έναρξη των εργασιών του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στελεχών Κατασκηνώσεων Ιερών Μητροπόλεων.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Πολύκαρπος Μπόγρης είχε την ευθύνη του συντονισμού των εργασιών του Συνεδρίου, το οποίο οργανώνεται από την Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής, στο χαιρετισμό του, τόνισε την παιδαγωγική αξία της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.Νικόδημος.

Ο άγιος Νεαπόλεως, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι συνετέλεσαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα, των Δημάρχων κ.Λάζαρου Κυρίζογλου, κ.Ιγνάτιου Καϊτετζίδη και κ.Αναστασίας Κόλλια.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Φιλόθεος ήταν ο πρώτος εισηγητής ο οποίος ανέπτυξε με διεξοδικότητα το θέμα: « Η κατασκήνωση στην μετά την κορονοϊό εποχή».

Ο Πρώτος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με εισήγηση του Σεβασμιωτάτου κ.Βαρνάβα απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πανοσιολογογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Ιωάννη Περιστερίδη και στον κ.Χρυσόστομο Τύρη επιβραβεύοντας έτσι τους κόπους τους για την Κατασκήνωση.

Παρόντες ήταν ακόμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Δαβίδ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.Δωρόθεος.

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 130 στελέχη από 50 Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας, θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.