Ελλάδα Ιστορικά Περιβάλλον

Στο Μουσείο Αλή Πασά πήγε η Γεν. Πρόξενος της Αλβανίας

 MOYSEIO ALH PASA

• Στο Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου στο Νησί βρέθηκε η γενική Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννενα Irida Laci, όπου ξεναγήθηκε από τον ιδρυτή του, Φώτη Ραπακούση.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η κ. Laci είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα σημαντικά ιστορικά κειμήλια της συλλογής Ραπακούση που το μουσείο στεγάζει και τα οποία ανασυνθέτουν τον ιστορικό και πνευματικό βίο της Ηπείρου από τον 18o αιώνα και εξής. Ο κ. Ραπακούσης αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία και παράδοση της περιοχής, ενώ η Πρόξενος εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την αξία και τη σημασία του Μουσείου στην ανάδειξη, προώθηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Μετά την ξενάγηση, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες ανάδειξης των μουσειακών χώρων της Ηπείρου στην Αλβανία. Η κ. Laci τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού, αναφέροντας ότι όλο και περισσότεροι επισκέπτες από την Αλβανία εκδηλώνουν ενδιαφέρον να επισκεφτούν τα μουσεία, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.