Άρθρα

Παρέλαση υποψηφίων στην Χαλκιδική…

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Μπορεί η 25η  Μαρτίου να πέρασε αλλά παρελάσεις είχαμε στην Χαλκιδική. Μάλιστα χάσαμε το μέτρημα. Πολιτικοί, υποψήφιοι Ευρωβουλευτές δίνουν την μάχη του σταυρού και βέβαια επισκέπτονται την Χαλκιδική.

Γιατί δεν είναι μόνο αυτοί που έρχονται οργανωμένα σε εκδηλώσεις και ημερίδες που πραγματοποιούνται, αλλά και άλλοι.

Αφού πολλοί μας επισκέπτονται σχεδόν αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που επιδιώκουν οι πολλοί, στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής επίσκεψης και συναντιούνται με φίλους, πυρήνες και συνεργάτες, από το παρελθόν.

Ώστε να λειτουργήσουν ως υποστηρικτές τους στην περιοχή μας. Και οι συναντήσεις αυτές γίνονται σε καφετέριες και σε ιδιωτικούς χώρους. Πάντως όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο επικοινωνιακής πολιτικής, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει να ποντάρουν συγκεκριμένα σε κάποιες οικογένειες, παλιούς φίλους και συνεργάτες.
Και ίσως αυτοί θα πάρουν και κάποιες ψήφους από την περιοχή μας, έναντι των άλλων αγνώστων που έρχονται με ομαδικό πνεύμα. Κι είναι δεκάδες όσοι παρέλασαν μέχρι τώρα κάνοντας συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και κομματικές οργανώσεις.
Αλλά ουδείς γνωρίζει αν όλα αυτά γίνονται αντιληπτά από τις τοπικές κοινωνίες. Που θα βάλουν το σταυρό τους στην τελική ανάλυση, ψηφίζοντας κόμματα. Και ίσως κατά προτεραιότητα και «παπούτσι από τον τόπο τους» και όχι με σοβαρά κριτήρια αξιολόγησης, κατά πάγια τακτική.

Ενώ θα μπορούσαν να στηρίξουν κάποιους που έχουν τα προσόντα για να ανταπεξέλθουν και στο ρόλο του ευρωβουλευτή. Αλλά πόσοι τέτοιοι …άξιοι άραγε που εκλέγονται, θυμούνται τη δική μας περιοχή όταν βρίσκονται στο ευρωκοινοβούλιο και όχι μόνο προεκλογικά;
Συνεπώς πως θα έχουν αξιώσεις για μαζική στήριξη από την περιοχή; Πάντως στο μικρό διάστημα που απομένει, εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει υποψήφιος που να μην περάσει από τη Χαλκιδική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.