Άρθρα

Ο υπέρ τουρισμός πρόβλημα για την Χαλκιδική…

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Διανύουμε ήδη το μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας στην Χαλκιδική μας. Οι μετεωρολόγοι στο σύνολο τους τονίζουν ότι γενικά θα έχουμε καλό καιρό της Άγιες Μέρες της Ανάστασης. Σε προηγούμενο ρεπορτάζ της καθημερινής εφημερίδας Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, παρουσιάστηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία μόνο ένας στους 4 θα ταξιδέψουν το Πάσχα της Χαλκιδικής…

Αυτό σημαίνει πως είτε οι απόδημοι, είτε όσοι μένουν στα αστικά κέντρα και έλκουν την καταγωγή τους από την Χαλκιδική, είτε διαθέτουν εξοχικό, μόνο πολλοί λίγοι θα έρθουν στην περιοχή μας αυτές τις μέρες.

Από την άλλη τα ξενοδοχεία της περιοχής στο σύνολο τους, έχουν ανοίξει και μάλιστα θα έχουν πληρότητα από τους Έλληνες και ξένους που μπορούν να κάνουν διακοπές. Στην πλάκα βέβαια η αλήθεια είναι ότι φέτος περιμένουμε άλλο ένα καυτό καλοκαίρι στην Χαλκιδική με εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες να έρχονται στην Χαλκιδική μας.

Η φετινή οδύσσεια έχει να κάνει με την κατασκευή του φαραωνικού έργου της υπερυψωμένης οδού που κατασκευάζεται στην Περιφερειακή οδό, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι λωρίδες κυκλοφορίας.

Στην Χαλκιδική βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον είναι ο υπερ τουρισμός που κατασπαταλά πόρους με αποτέλεσμα οι σημερινές υποδομές να μην μπορούν να στηρίξουν αυτή την κατάσταση.

Άρα χρειάζεται ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός της επόμενης δεκαετίας όπου θα πρέπει να σχεδιαστούν λύσεις για την ύδρευση, για τα οδικά δίκτυα αλλά και την πολεοδομική κατάσταση όπως βέβαια διαμορφώνεται.

Δυστυχώς οι φορείς μας και οι εκπρόσωποι της, δεν δείχνουν την διάθεση αλλά και την διεκδικητικότητα να παρέμβουν στα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα ώστε η πολιτεία να εγκρίνει χρηματοδοτικά εργαλεία, χρήσιμα ώστε η περιοχή μας να μην επιβαρύνεται άλλο από τον υπερ τουρισμό.

Άλλωστε ο υπερ τουρισμός φέρνει χρήμα μέσα από τους φόρους και θα πρέπει να λειτουργεί ανταποδοτικά μέσα από έργα υποδομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.