Περιφέρεια Χαλκιδική

Green House Garden Park Halkidiki:  Ένα θεματικό τουριστικό πάρκο-εμπειρία στη γη της Χαλκιδικής

 
Τι δήλωσε η δημοσιογράφος Μαρία Παπαδημητρίου που τρέχει το protzekt 
 
Ανοίγει τις πύλες του στις 15 Μαΐου στην Ορμύλια και θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο και σύγχρονο θερμοκήπιο, λαχανόκηπους με οπωροκηπευτικά, σπορείο με πολλών ειδών σπόρους, μια ανοιχτή αγορά με λαχανικά και μια αγορά με τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής

Μια διασκεδαστική, βιωματική και εκπαιδευτική εμπειρία υπόσχεται το Green House Garden Park Halkidiki, ένα επισκέψιμο αγρόκτημα 10 στρεμμάτων στην Ορμύλια Χαλκιδικής, δίπλα στον ποταμό Χαβρία, που ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στις 15 Μαΐου.

Το Green House Garden Park Halkidiki, το πρώτο τέτοιου τύπου θεματικό πάρκο στη Χαλκιδική, είναι αποτέλεσμα της βούλησης τριών ανθρώπων, των αδερφών Χρήστου και Γιάννη Παπανικήτα, παραγωγών, και της δημοσιογράφου Μαρίας Παπαδημητρίου, να προσφέρουν μια  εναλλακτική διάσταση στον τουρισμό της Χαλκιδικής. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο και σύγχρονο θερμοκήπιο, λαχανόκηπους με οπωροκηπευτικά, σπορείο με πολλών ειδών σπόρους, μια ανοιχτή αγορά (open market) με λαχανικά και μια αγορά με τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής, από ελαιόλαδα και μέλια μέχρι ελιές και βότανα.

Το επισκέψιμο αγρόκτημα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, κυρίως οικογένειες τουριστών που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του πρωτογενούς τομέα από κοντά και να δοκιμάσουν την τοπική αγροδιατροφική παραγωγή, αλλά και σε μαθητές και σπουδαστές που το αντικείμενο των σπουδών τους σχετίζεται με τον πρωτογενή κλάδο. Πάγκοι, φτυαράκια, σκαφάκια και γλαστράκια είναι διαθέσιμα τόσο για τα παιδιά όσο και γι’ αυτούς που αισθάνονται ακόμα παιδιά για να φυτέψουν τους σπόρους και τα φυτά τους και να τα πάρουν αν θέλουν μαζί, ενώ οι τουρίστες μπορούν να μαζέψουν σε καλάθια που διαθέτει το πάρκο λαχανικά από τους λαχανόκηπους. Παράλληλα, μπορούν να αγοράσουν οπωροκηπευτικά και τοπικά προϊόντα από τις δύο αγορές, παίρνοντας μια γεύση από την τοπική παραγωγή της Χαλκιδικής. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για πικ νικ στους χώρους του αγροκτήματος, σε ένα πράσινο, όπως τονίζει και το όνομα του πάρκου, περιβάλλον, γεμάτο λουλούδια, που πέραν της ομορφιάς βοηθούν στην επικονίαση. Παράλληλα, θα γίνονται ξεναγήσεις σε τρεις γλώσσες, σε αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, κατά τη διάρκεια των οποίων θα δίνονται πληροφορίες για όλα όσα υπάρχουν μέσα στο επισκέψιμο αγρόκτημα. Ήδη δε έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες παρουσιάσεις από τοπικούς παραγωγούς, τη μελισσοκομική επιχείρηση Passion Honey και το μικροζυθοποιείο Valtinger, ενώ μελλοντικά θα δώσουν το «παρών» και άλλοι παραγωγοί.  Του χρόνου μάλιστα υπάρχει σχεδιασμός και για την προσθήκη οικόσιτων ζώων.

Image

Άλλωστε, στόχος είναι η γκάμα τόσο των δράσεων όσο και των προϊόντων να εμπλουτίζεται και το επισκέψιμο αγρόκτημα να εξελίσσεται όσο περνά ο καιρός.

Μια εναλλακτική τουριστική πρόταση

Το Green House Garden Park Halkidiki θα είναι ανοιχτό από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ μετά θα δίνεται η δυνατότητα στους τουρίστες να παρακολουθήσουν τη συγκομιδή και την παραλαβή ελιών από παρακείμενες ελαιοκαλλιέργειες της οικογένειας Παπανικήτα.

Image

«Θέλαμε να προσφέρουμε ένα ακόμα αξιοθέατο και μάλιστα εναλλακτικό στον τουρισμό της Χαλκιδικής» λέει στο Θέμα της Χαλκιδικής  η δημοσιογράφος Μαρία Παπαδημητρίου, τονίζοντας πως ο πρώτος στόχος ήταν να είναι έτοιμο το αγρόκτημα πριν από τον Μάιο, ο δεύτερος να το μάθει ο κόσμος και ο τρίτος το πάρκο να είναι προσιτό στη τιμή εισόδου.

Το Green House Garden Park Halkidiki έκανε ήδη το πρώτο του κάλεσμα σε τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους, ώστε να βρει μια θέση ως πρόταση στις εκδρομές τους και στα προγράμματά τους, ενώ συσφίγγει τους δεσμούς του με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, θέλοντας να συνδεθεί με τις δράσεις του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.