Αγροτικά Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - e-ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ

Δύο νέα προγράμματα για στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας

• Δύο νέα προγράμματα ενεργοποιούνται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, Φεβρουάριο και Μάρτιο, που έχουν στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτικής επιχειρηματικότητας και θα υλοποιηθούν στις βάσεις που έχουν τεθεί για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως γίνεται γνωστό σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπλ. υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Παπαθανάση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, έχοντας εξαντλήσει τον αρχικό του προϋπολογισμό, επανενεργοποιείται μέσα στον Φεβρουάριο, με μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού διαθέσιμων δανείων κατά 71 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός το Ταμείο αυτό έχει ήδη στηρίξει τον κλάδο της κτηνοτροφίας, με την παροχή μικροδανείων ύψους έως 25.000 ευρώ, με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για τα 2 πρώτα έτη, συνδυασμένο με επιχορήγηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Για τον κλάδο αυτό, έχουν συμβασιοποιηθεί και εκταμιευτεί 397 δάνεια συνολικού ύψους 9.282.262 ευρώ, με την πρόσθετη δαπάνη για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και επιδοτούμενους τόκους να ανέρχεται σε 750 χιλ. ευρώ.

Εντός του Μαρτίου θα υπάρχουν στην αγορά τα νέα Ταμεία του προγράμματος «Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ» (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ), στα οποία ο μεταποιητικός κλάδος αγροτικών προϊόντων είναι υπό προϋποθέσεις επιλέξιμος βάσει των υφιστάμενων κανόνων της ΕΕ, αναφέρει επίσης ο κ. Παπαθανάσης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση αναφοράς που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος, μετά από ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων, σχετικά με την άμεση ανάγκη στήριξης της κτηνοτροφικής παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.