Πολιτική & Οικονομία

Απονεμήθηκαν για 16η χρονιά τα βραβεία FUND MANAGERS’ AWARDS στα καλύτερα Αμοιβαία Κεφάλαια του 2023

Για 16η χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των «Fund Managers’ Awards 2024» που απονέμονται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων (ΠΕΜΑΚΟ) στους καλύτερους σε απόδοση διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων.  

Η οργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Στέργιο Καλόγηρο και τη Βεργίνα Τηλεόραση, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η Βεργίνα Τηλεόραση.

 

-Άδωνις Γεωργιάδης – Υπουργός Υγείας:  

«Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι εξαιρετικός θεσμός του καπιταλισμού. Και ο Καρλ Μαρξ έπαιζε χρηματιστήριο στο Λονδίνο και με αυτόν τον τρόπο κέρδισε καπιταλιστικά την περιουσία του».  

-Κώστας Σκρέκας – Υπουργός Ανάπτυξης: 

 «Η σημερινή εκδήλωση των FMA γίνεται σε μια στιγμή που στη χώρα μας επικρατεί to σταθερότερο οικονομικό περιβάλλον» 

-Nίκος Παπαθανάσης – Αν. Υπουργός Οικονομικών:  

«Το 2024 θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των τελευταίων 14 ετών με πάνω από 12, 2 δισεκατομμύρια ευρώ» 

-Βασίλης Σπανάκης – Υφυπουργός Εργασίας: 

 «Το 2023 οι Έλληνες καταθέτες επένδυσαν στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, από 10,9 δις το Γενάρη του ‘23, έφτασαν τα 15,7 δις. το Δεκέμβριο του ίδιου έτους»

-Χάρης Θεοχάρης – Υφυπουργός Οικονομικών:  

«Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας θεσμός εμπιστοσύνης που αποκαθίστανται μέσω των Fund managers Awards» 

– Παύλος Χρηστίδης – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 

«Τα αμοιβαία κεφάλαια δίνουν τη δυνατότητα σε όσους δεν γεννήθηκαν προνομιούχοι να αυξάνουν τις δυνατότητες τους σε καλύτερες μέρες και να κερδίζουν και στο κομμάτι της πράσινης και κυκλικής οικονομίας».

Άδωνις Γεωργιάδης – Υπουργός Υγείας: 

«Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι εξαιρετικός θεσμός του καπιταλισμού. Και ο Καρλ Μαρξ έπαιζε χρηματιστήριο στο Λονδίνο και με αυτόν τον τρόπο κέρδισε καπιταλιστικά την περιουσία του». 

Ο κυριότερος λόγος που στην Ελλάδα είχαμε τόσα χρόνια ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς είναι γιατί δεν καταλαβαίναμε πόσο καλά για τους μικροεπενδυτές μπορεί να δουλεύει ο καπιταλισμός. 

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και εφέτος παρευρέθηκε στην απονομή των βραβείων Fund managers Awards.  Μεταξύ των άλλων είπε:

«Πέρυσι είχα πει πως στην Ελλάδα Πάσχουμε από οικονομικό αναλφαβητισμό και θεσμοί όπως αυτοί είναι πολύ χρήσιμοι. 

Αυτό το είπα για να μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι τα  αμοιβαία κεφάλαια, αυτή η δήλωση μου θεωρήθηκε προκλητική, την αποσύρω…

Ο κυριότερος λόγος που στην Ελλάδα είχαμε τόσα χρόνια ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς είναι γιατί δεν καταλαβαίναμε πως δουλεύει ο καπιταλισμός.Ο καπιταλισμός είναι μακρά το πιο επιτυχημένο σύστημα της ανθρωπότητας μακράν από οποιοδήποτε άλλο.

Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας  εξαιρετικός θεσμός του καπιταλισμού και ο Καρλ Μαρξ έπαιζε χρηματιστήριο στο Λονδίνο κι αυτός κέρδισε καπιταλιστικά  την περιουσία του.

Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένα φανταστικό εργαλείο. Ο θεσμός fundmanagers Awards έρχεται να φωτίσει αυτό το φανταστικό εργαλείο και να εμπεδώσεις στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού γιατί και πως τα αμοιβαία κεφάλαια μπορούν να βελτιώσουν την ιδιωτική τους ζωή. Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι βασικό επενδυτικό εργαλείο και μπορεί να προκαλέσουν αθροιστικά μεγαλύτερη ανάπτυξη». 

Κώστας Σκρέκας – Υπουργός Ανάπτυξης: 

«Η σημερινή εκδήλωση των FMA γίνεται σε μια στιγμή που στη χώρα μας επικρατεί to σταθερότερο οικονομικό περιβάλλον»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας παρευρέθηκε στην απονομή των βραβείων Fund managers Awards.  Μεταξύ των άλλων είπε:

«Είμαστε πρώτοι σε ανάπτυξη μεταξύ των 35 πλουσιότερων χωρών. Η σημερινή εκδήλωση γίνεται σε μια στιγμή που ελληνική οικονομία έχει μεγάλη ανάπτυξη με τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο από το μέσο όρο ανάπτυξη της ευρωζώνης.

Από το 2019 έως το 2023 ιδρύθηκαν 120.000 νέες επιχειρήσεις της χώρας μας σε ένα οικονομικά σταθερό περιβάλλον.

Αυτό που δεν μπορεί να πέτυχε η Γερμανία , αυτό που δεν μπορεί να πετύχει η Ευρώπη,  το πετυχαίνει η Ελλάδα. Την ανάπτυξη που επιβεβαιώνεται από την επενδυτική  βαθμίδα.

Αλλά κι από το περιοδικό Economist το οποίο ανέφερε πως η Ελλάδα από το μαύρο πρόβατο της περασμένης δεκαετίας έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο μεταξύ των 35 πλουσιότερων χωρών από πλευράς ανάπτυξης.Κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στο γεγονός σύμφωνα με το οποίο το ΑΕΠ είναι + 20 % περισσότερο σε σχέση με το 2009». 

Nίκος Παπαθανάσης – Αν. Υπουργός Οικονομικών: 

«Το 2024 θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των τελευταίων 14 ετών με πάνω από 12, 2 δισεκατομμύρια ευρώ»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης παρευρέθηκε στην απονομή των βραβείων Fund Managers Awards. Μεταξύ των άλλων δήλωσε: 

«Σήμερα βραβεύεται η αριστεία στην βασική οικονομική θεωρία όπου δύο είναι οι σημαντικοί παράγοντες.Η εργασία και το κεφάλαιο. Οσο πιο ικανός είναι ο μάνατζερ τόσο καλύτερο και θετικό θα είναι το αποτέλεσμα .

Η Ελλάδα είναι μία χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα. Το 2024 θα έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των τελευταίων 14 ετών με πάνω από 12 ,2 δισεκατομμύρια  ευρώ , στην οικονομία.

Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τα ποσά των επενδύσεων θα είναι μέσω χαμηλότοκων δανείων, μέσω του ταμείου ανάπτυξης και της αναπτυξιακής τράπεζας επενδύσεων. 

Η στήριξη των funds  έρχεται και μέσα από την αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων όπου υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για επένδυση και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Βασίλης Σπανάκης – Υφυπουργός Εργασίας: 

 «Το 2023 οι Έλληνες καταθέτες επένδυσαν στην αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, από 10,9 δις το Γενάρη του ‘23, έφτασαν τα 15,7 δις. το Δεκέμβριο του ίδιου έτους»

Ο υφυπουργός εργασίας Βασίλης Σπανάκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων Fund Managers Awards.

Mεταξύ των άλλων είπε:

«Κερδίσαμε την αξιοπιστία των ξένων και Ελλήνων επενδυτών. Το 2023 είχαμε μία εντυπωσιακή αύξηση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων καταθετών για αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης των θεσμικών επενδυτών το συνολικό ενεργητικό των ΑΕΔΑΚ, δηλαδή των ανωνύμων εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων  στις 29 Δεκεμβρίου 2023 έφτασε τα 15, 7 δισεκατομμύρια € από 10,9  δις στο ξεκίνημα του 2023.

Η αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων μπορεί να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην πορεία της εθνικής μας ανάπτυξης.

Η Ελλάδα έχει διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

Χάρης Θεοχάρης – Υφυπουργός Οικονομικών: 

«Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας θεσμός εμπιστοσύνης που αποκαθίστανται μέσω των Fund managers Awards»

Ο υφυπουργός οικονομικών κύριος Χάρης Θεοχάρης παρευρέθηκε στην απονομή των βραβείων Fund managers Awards.  Μεταξύ των άλλων είπε:

«Για να σταθεί η οικονομία ξανά στα πόδια της έπρεπε να αναστηλώσουμε τους εξής πυλώνες:

Δημοσιονομικός πυλώνας:  Οι θεσμοί δεν μπορούν  να λειτουργήσουν εάν δεν μπορεί να σταθεί το κράτος όρθιο.

Τραπεζικός πυλώνας:  Πλέον οι τράπεζες έχουν αρχίσει να παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στην οικονομία και το χρηματιστήριο. Χωρίς το χρηματιστήριο  η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει.

Η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα στήριξης του χρηματιστηρίου με μείωση των φορολογικών συντελεστών. 

Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας θεσμός εμπιστοσύνης που αποκαθίστανται μέσω των fundmanagers Awards. Τα FMA επαναφέρουν την εμπιστοσύνη στον θεσμό των αμοιβαίων κεφαλαίων». 

Παύλος Χρηστίδης – Βουλευτής ΠΑΣΟΚ:

 «Τα αμοιβαία κεφάλαια δίνουν τη δυνατότητα σε όσους δεν γεννήθηκαν προνομιούχοι να αυξάνουν τις δυνατότητες τους σε καλύτερες μέρες και να κερδίζουν και στο κομμάτι της πράσινης και κυκλικής οικονομίας»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης παρευρέθηκε στην απονομή των βραβείων Fund managers Awards.  Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε:

«Η σημερινή βραδιά είναι αφιερωμένη στους managers. Είναι σίγουρο ότι εμείς θέλουμε να δουλεύει η οικονομία, η αγορά και η ανάπτυξη με όρους πρωτίστως δίκαιους.  Τα αμοιβαία κεφάλαια δίνουν τη δυνατότητα σε όσους δεν γεννήθηκαν προνομιούχοι να αυξάνουν τις δυνατότητες τους σε καλύτερες μέρες. Θέλουμε μια οικονομία και μια αγορά με κανόνες που να λειτουργούν προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού, που να κάνει τη χώρα μας να κατακτά καλύτερες θέσεις στο διεθνές στερέωμα. 

Η σημερινή προσπάθεια δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να επενδύσει και νομίζω όχι μόνο με επιστροφή αυτής της επένδυσης χρηματικά αλλά και στο κομμάτι της πράσινης και κυκλικής οικονομίας αλλά και στο κομμάτι του αλλάζουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο».

Ηλίας Γεωργουλέας – Ιδρυτής της GMMFUNDMANAGERS’ AWARDS: 

«Η επιτυχία του θεσμού FundManagersAwards είναι μια επίδειξη ισχύος των μικρομεριδιούχων των αμοιβαίων κεφαλαίων».

Ο κύριος Ηλίας Γεωργουλέας, ιδρυτής της GMM και εμπνευστής των F.M.A. μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η επιτυχία του θεσμού FundManagersAwardsείναι μια επίδειξη ισχύος των μικρομεριδιούχων.  Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι το καλύτερο και αδιαμφισβήτητο επενδυτικό εργαλείο στον κόσμο με την μέγιστη θεσμική προστασία. 

Η GMMείναι η πρώτη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων της Κύπρου, και στηρίζει από την πρώτη στιγμή το θεσμό των FMA. 

Η GMMδιαχειρίστηκε ίδια από την αρχή μια σειρά εναλλακτικών αμοιβαίων κεφαλαίων που στρέφουν το ενδιαφέρον στην πραγματική οικονομία, δηλαδή την πράσινη ανάπτυξη, την πράσινη ενέργεια, την κυκλική οικονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και υπευθυνότητα». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Κώστας Σκρέκας Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών,Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Οικονομικών,Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Υφυπουργός Υγείας,ΒασίληςΣπανάκης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,Παύλος Χρηστίδης, Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών-Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ. 

Επίσης, παρέστησαν οι βουλευτές της ΝΔ Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Λάκης Βασιλειάδης (Πέλλας), Τάσος Δημοσχάκης (Έβρου), Θεόδωρος Καράογλου (Β Θεσσαλονίκης), Χρήστος Κέλλας (Λάρισας), Δημήτρης Κούβελας (Α΄ Θεσσαλονίκης),Βασίλης Οικονόμου (Ανατολικής Αττικής), ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Κοκκόρης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο πρώην Βουλευτής ΝΔ Ευθύμιος Καρανάσιος (Χαλκιδικής). Την εκδήλωση παρουσίασαν η Χριστίνα Τσόρμπα και η Φαίη Καλογήρου. 

Δείτε τα video: 

Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Υγείας

https://www.youtube.com/watch?v=w0ua4rU_QOk

Κώστας Σκρέκας Υπουργός Οικονομικών

https://www.youtube.com/watch?v=JUuJ1BfOviU

Χάρης Θεοχάρης Υφ. Οικονομικών

https://www.youtube.com/watch?v=p8OzOtpxEbM

Νίκος Παπαθανάσης Αν. Υπουργός Οικονομικών

https://www.youtube.com/watch?v=-U7YSERsSgY

Βασίλης Σπανάκης Αν. Υπουργός Εργασίας

https://www.youtube.com/watch?v=5njv2VldH6M

Παύλος Χρηστίδης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

https://www.youtube.com/watch?v=4ZW8oK_2g2A

Ηλίας Γεωργουλέας GMM FUND

https://www.youtube.com/watch?v=EatPipvgGlo

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.