21 Απριλίου, 2024
Απόψεις Χαλκιδική

Τι να περιμένουμε από το 2024 στην Χαλκιδική;

ΤΟ 2024 μας υποδέχεται έχοντας μπροστά μας μιά χώρα σε δοκιμασία και την πλειοψηφία των Ελλήνων να πέρασαν τις εορτές με την βοήθεια των επιδομάτων. Το κυβερνητικό αφήγημα περί ευημερούσης οικονομίας δεν γίνεται πιστευτό από κανέναν, ούτε καν από εκείνους που ευνοούνται από την πολιτική που ασκείται. Το ευτύχημα για την κυβέρνηση και δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση. Έτσι ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο απόλυτος κυρίαρχος στην πολιτική σκηνή, με την αλαζονεία (και των συνεργατών του) να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ανεκτά όρια. Η αλλαζονία αυτή δυστυχώς υπάρχει και σε τοπικό επίπεδο με τους τοπικούς αξιωματούχους να έχουν σηκώσει την μύτη ψηλά, πατώντας το 41%

Οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν αλλά σίγουρα η κατάσταση των πολιτών στην Χαλκιδική έχει χειροτερεύσει… Τις επιπτώσεις αυτές τις ζούμε ήδη. Άλλωστε οι τοπικοί μας άρχοντες δεν έχουν μάθει στην κριτική και όταν η εφημερίδα μας την ασκεί, απλώς βρίσκεται στο περιθώριο. Βλέπετε έχουν μάθει να πορεύονται προς το άγνωστο. Οι υποδομές μας καταρρέουν, η αδιαφάνεια σε διάφορές φάσεις είναι ορατή όπως και η συνδιαλλαγή αλλά και η αλαζονεία.  Φυσικά κραυγαλέα είναι και η απουσία αντιπολίτευσης μιας και όσοι εκλέγονται δεν είναι σε θέση ή δεν διαθέτουν τις νοηματικές διαδρομές να ασκήσουν κριτική. Από το κάδρο οφείλω  να εξαιρέσω την Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα η οποία με τις παρεμβάσεις της δείχνει πως έχει τις ικανότητες να σταθεί σε υψηλό επίπεδο μιας και είναι στην πρώτη δεκάδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά που διαθέτουν εμπειρία αλλά σεβασμό από όλους τους πολίτες.

Προσωπικά περιμένω πολλά από τον νέο Δήμαρχο Πολυγύρου Γιώργο Εμμανουήλ και την δημοτική του ομάδα. Άλλωστε διαδέχθηκε μια δημοτική αρχή που στην τελευταία της θητεία δημιούργησε τεράστια προβλήματα κυρίως από τις επιλογές του πρώην Δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου που θα έπρεπε να αποσυρθεί. Ελπίζω ότι η νέα Δημοτική αρχή θα αλλάξει ριζικά το μοντέλο διοίκησης και θα σεβαστεί την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολίτες του Πολυγύρου. Έτσι διαβεβαίωσε άλλωστε ορκιζόμενος και μακάρι να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για τα καίρια προβλήματα της πόλης. Να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τη λεγόμενη «καθημερινότητα», την καθαριότητα γιατί η πόλη βρωμάει και αυτό σχολιάζεται ποικιλοτρόπως κι από τους επισκέπτες, την εξυπηρέτηση των πολιτών, τις …λακούβες (!) στους δρόμους στα … ενδότερα της Πρωτεύουσας αλλά και των χωριών. Σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχει λάβει λευκή επιταγή από τους πολίτες και δεν θα είναι είναι ανεκτά τα λάθη επ’ αόριστον! Οι πολίτες της Πρωτεύουσας  περιμένουν πολλά από τον κ. Εμμανουλή και πιστεύουμε ότι θα αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία που του έδωσαν.

ΜΕ την ευχή όλα να πάνε καλά γενικότερα, υποδεχόμενοι το 2024 με πολλές ελπίδες όπως κάθε χρόνο, για να τις βλέπουμε να εξανεμίζονται στο διάβα του. Φυσικά και τα προβλήματα ποτέ δε θα λείπουν, αλλά εναπόκειται σε όλους μας να συνειδητοποιήσουμε ότι συμβάλλουμε κι εμείς στη δημιουργία τους. Εννοούμε τις επιλογές που κάνουμε πρώτα σε πολιτικό επίπεδο, που εμπιστευόμαστε εύκολα την τύχη μας σε ανθρώπους που δε θα έπρεπε. Τις συνέπειες τις γευόμαστε στην πορεία, αλλά συνήθως είναι αργά για μεταμέλειες όταν αντιληφθούμε το λάθος. Ας αλλάξουμε, λοιπόν, ας διεκδικήσουμε δυναμικά όσα δικαιούμαστε. Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα, αλλά όπως φαίνεται δεν είμαστε διατεθειμένοι οι Έλληνες να παλέψουμε για την αλλαγή. Καλή δύναμη σε όλους μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.