21 Απριλίου, 2024
Άρθρα Πολιτική & Οικονομία

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν…

• «Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν. Όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι». Με αυτές τις λέξεις, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης έθεσε το σύνθημα της 5ης θητείας του στο Υπουργείο, αναλαμβάνοντας την σκυτάλη από τον απερχόμενο Υπουργό Γιάννη Οικονόμου, κατά την τελετή παραλαβής-παράδοσης που πραγματοποιήθηκε χθες.

Στη συνέχεια, ο νέος Υπουργός αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα: Πρώτον, η δια βίου εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας. Δεύτερον, η διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του σώματος. Παράλληλα, άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην αξιολόγηση, το βαθμολόγιο και την κινητικότητα στο εσωτερικό του σώματος, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Υπάρχουμε για να προστατεύουμε τους πολίτες να δημιουργούμε καθημερινά, να υφαίνουμε και να επεκτείνουμε το δίχτυ της ασφάλειας. Η εποχή άλλαξε κι είμαστε πίσω. Οι μεταρρυθμίσεις που πριν τρία χρόνια σχεδιάσθηκαν θα επικαιροποιηθούν και θα εφαρμοσθούν», τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης και πρόσθεσε: «Τραβάμε γραμμή. Είχαμε νεκρούς. Πολίτες, νέα παιδιά και αστυνομικούς, νέα παιδιά. Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε. Η αστυνομία όμως δεν εκδικείται. Τιμά τη μνήμη των δικών της και των πολιτών με το να δουλεύει και να προχωρά. Τραβάμε γραμμή κι εγώ πρώτος απ’ όλους. Πίκρες, πικρίες, αδικίες δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε. Γιατί ο αστυνομικός έχει στολή κι αποστολή. Όταν την φοράς πρέπει και να την τιμάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.