Πολιτική & Οικονομία

Τέλος στους έναντι λογαριασμούς ρεύματος

Τέλος στους έναντι λογαριασμούς ρεύματος μέσα στο 2024 αναμένεται να φέρει η καταμέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ των «ρολογιών» ηλεκτρικού ρεύματος σε μηνιαία βάση. Οι αλλαγές που προωθούνται θα έχουν ως αποτέλεσμα σε κάθε λογαριασμό τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσουν να πληρώνουν για την ενέργεια που έχουν πραγματικά καταναλώσει.

Την έναρξη των καταμετρήσεων σε μηνιαία βάση, από 4μηνιαία που ισχύει τώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Δώσαμε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ και από τους πρώτους μήνες του 2024 -θα δούμε σε ποιο μήνα θα γίνει- ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει πλέον κάθε μήνα», σημείωσε. Όπως πρόσθεσε, το ΥΠΕΝ έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον Διαχειριστή ότι διαθέτει το προσωπικό για να «πυκνώσει» τις επισκέψεις σε όλα τα «ρολόγια» ανά την επικράτεια.

Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές πληρώνουν τρεις λογαριασμούς που είναι κατ εκτίμηση και στον τέταρτο γίνεται εκκαθάριση με την πραγματική κατανάλωση.

Ταυτόχρονα, οι μισές περίπου ρευματοκλοπές γίνονται ακριβώς με το «πείραγμα» του μετρητή. Επομένως, οι μηνιαίοι πλέον έλεγχοι των καταμετρητών θα περιορίσουν το φαινόμενο, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.