21 Απριλίου, 2024
Πολιτική & Οικονομία

Πρώτη με διαφορά η Ν.Δ., στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

• Την άνετη πρωτιά της Ν.Δ., την καθαρή δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και την κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% (ελαφρώς αυξημένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, σε σχέση με τον Οκτώβριο). Το ΠΑΣΟΚ περνά στη δεύτερη θέση με 12,2% (αύξηση 1,6 μονάδων), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση με 10,2% (από 12%). Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 9,2%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 4,6% και Σπαρτιάτες με 3%.

Στην εκτίμηση, η ΝΔ έχει διαφορά 22,9 μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2%, το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται με διαφορά δεύτερο στο 15,3% (άνοδος 3,5 μονάδων), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σχεδόν 5 μονάδες κάτω από τις εθνικές εκλογές με ποσοστό 12,7% και πλασάρεται στην τρίτη θέση. Από κοντά το ΚΚΕ με 11,5% (αύξηση 3,8 ποσοστιαίων μονάδων από τις βουλευτικές εκλογές). Ακολουθούν Ελληνική Λύση (5,2%), Σπαρτιάτες (3,8%), Πλεύση 3,4% και Νίκη 3,3%.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης έχει 45% θετικές γνώμες, έναντι μόλις 16% του κ. Κασσελάκη.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 41%. Είναι ενδεικτικό ότι δεύτερος είναι ο «κανένας» με 31% και στην τρίτη θέση είναι οι κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης με ποσοστό μόλις 5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε ξανά πρώτος σε δημοτικότητα από τους πολιτικούς αρχηγούς με 48% θετικές γνώμες και 49% αρνητικές. Ακολουθεί ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (ήταν στην πρώτη θέση στην προηγούμενη έρευνα της Metron τον Οκτώβριο) με ισοσκελισμένες θετικές και αρνητικές ψήφους (45-45%). Στην τρίτη θέση είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 52% αρνητικές και 39% θετικές, ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην 5η θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 70% αρνητικές ψήφους και μόλις 23% θετικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.