30 Απριλίου, 2024
Θέμα Χαλκιδικής Ιστορικά Κοινωνία Πολιτισμός

Μουσουλμάνοι της Θράκης περίμεναν… υπομονετικά τον Ερντογάν στην Τουρκική Πρεσβεία

Θα βγουν να δηλώσουν επίσημα και δημόσια ακριβώς τί συζητήθηκε;

Με ποιά ιδιότητα βρέθηκαν στην Αθήνα οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης;

Ιστορικό λάθος έκαναν οι δύο βουλευτές της Θράκης, που πλέον ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ από τη Ροδόπη και Ζεϊμπέκ Χουσεϊν από την Ξάνθη, που έσπευσαν να συναντήσουν από κοντά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας.

Κι ενώ ο μεν Ζεϊμπέκ Χουσεϊν έχει δείξει πως πορεύεται τα τελευταία χρόνια, ο νέος βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ, που είχε δηλώσει μετά την εκλογή του ότι σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάννης, παρέστη στην Τουρκική Πρεσβεία παρότι λίγη ώρα νωρίτερα, ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «τουρκική» τη μειονότητα, αμφισβητώντας ευθέως τα συμφωνηθέντα της Συνθήκης. Και μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον διόρθωσε, ωστόσο η παρουσία δύο Θρακιωτών βουλευτών στην Πρεσβεία, λίγη ώρα μετά από αυτή την πρόκληση, οφείλει να καταγραφεί και να προβληματίσει τους υγιώς σκεπτόμενους ψηφοφόρους, χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Ποιοι άλλοι ήταν εκεί
Η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα ήταν η τελευταία στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, λίγο προτού αναχωρήσει. Η επίσκεψη στην Ελλάδα διήρκησε συνολικά περί των 8 ωρών. Στην Πρεσβεία τον περίμεναν υπομονετικά επίσης ο επιχειρηματίας –και μεγάλος χορηγός του Πανθρακικού- Σαδίκ Αχμέτ με τη μητέρα του, καθώς επίσης μέλη της άτυπης αυτοαποκαλούμενης συμβουλευτικής επιτροπής «τουρκικής» μειονότητας της Θράκης, με «πρόεδρο» τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και μέλη μεταξύ άλλων τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Τράμπα, την πρόεδρο του DEB Τσιγδέμ Ασάφογλου καθώς επίσης άλλους «δεύτερους τη τάξει» μουσουλμάνους της Θράκης. Στη συνάντηση συμμετείχε κι ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Αϊκούτ Ουνάλ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.