21 Απριλίου, 2024
Top News Αφιερώματα Επιχειρηματικότητα Θέμα Χαλκιδικής Οικονομία Περιβάλλον Περιφέρεια Χαλκιδική

Ελληνικός Χρυσός: Δράσεις για την ευημερία της τοπικής κοινωνίας Κοινωνικές επενδύσεις στον τομέα της υγείας για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας

Η Ελληνικός Χρυσός , ως ενεργός εταιρικός πολίτης της τοπικής κοινωνίας της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, συμβάλει διαχρονικά με δράσεις και έργα κοινωνικού χαρακτήρα στην πρόοδο και ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των πιο απομακρυσμένων κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, καθώς και το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει τόσο η υγειονομική περίθαλψη, όσο – κυρίως – η πρόληψη, στην ευημερία των κατοίκων της περιοχής, η μεταλλευτική εταιρεία υλοποιεί σημαντικές κοινωνικές επενδύσεις στον τομέα της υγείας για την ενίσχυση και υποστήριξη των τοπικών υπηρεσιών, καθώς και τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών σε αυτές. Είναι ενδεικτικό ότι για το τρέχον έτος, 2023, οι επενδύσεις αυτές ανέρχονται σε 132.000 ευρώ .

Εκσυγχρονισμός των υποδομών και ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας

Ένας άξονας στον οποίο κινούνται οι πρωτοβουλίες της εταιρείας είναι η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών υγείας στο Δήμο Αριστοτέλη. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνικός Χρυσός ανέλαβε την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών που απαιτούνται για την επέκταση του Γηροκομείου Αρναίας , με δαπάνη ύψους 36.500 ευρώ . Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας για αυτό το ευάλωτο τμήμα της κοινότητας.

Επιπλέον, με χρηματοδότηση της εταιρείας, οι κάτοικοι των κοινοτήτων Στρατωνίου και Ολυμπιάδας, έχουν εδώ και χρόνια πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, η τακτική παρουσία γενικού γιατρού στις κοινότητες , με 4 επισκέψεις την εβδομάδα στο Στρατώνι και 2 στην Ολυμπιάδα, εξασφαλίζει την πρόληψη και περίθαλψη των κατοίκων των δύο οικισμών χωρίς αυτοί να χρειαστεί να διανύσουν αποστάσεις χιλιομέτρων, στο δύσκολο τοπικό ορεινό δίκτυο, προκειμένου να προσεγγίσουν την πλησιέστερη δημόσια δομή. Η ετήσια δαπάνη αυτής της δράσης, ανέρχεται σε 27.600 ευρώ και καλύπτεται εξολοκλήρου από την Ελληνικός Χρυσός.

Συνεργασίες με ουσιαστικό αντίκτυπο

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικός Χρυσός, που αντικατοπτρίζει την ολιστική της προσέγγιση στην αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων της περιοχής, είναι η συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου για την εκπόνηση μελέτης – εκτίμησης των αναγκών της περιοχής σε υπηρεσίες υγείας , με δαπάνη περί τα 5.700 ευρώ. Στόχος της μελέτης είναι η αναλυτική καταγραφή των αναγκών και προσδοκιών της κοινότητας, προκειμένου οι όποιες μελλοντικές δράσεις της εταιρείας να είναι περισσότερο στοχευμένες και κατά το δυνατόν εξατομικευμένες, προσφέροντας τελικά λύσεις υγειονομικής περίθαλψης με ακόμη μεγαλύτερη επίδραση, σε μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε στην παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, αξίας 42.000 ευρώ , με στόχο να ενισχυθεί η ικανότητα περίθαλψης του κέντρου και να βελτιωθεί το επίπεδο της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή.

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς ειδικών φίλτρων αποσιδήρωσης, αξίας 14.500 ευρώ , η Ελληνικός Χρυσός εξασφάλισε την παροχή καθαρού πόσιμου νερού για την Τοπική Κοινότητα Πυργαδικίων . Αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, η Ελληνικός Χρυσός προχώρησε σε δωρεά ύψους 6.000 ευρώ προς τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Ν. Χαλκιδικής «Η ΑΓΑΠΗ» με σκοπό την έκδοση ειδικού παραμυθιού για παιδιά.

Χτίζοντας ένα καλύτερο υγιές και συμπεριληπτικό μέλλον για όλους

Οι παραπάνω δράσεις της Ελληνικός Χρυσός αποδεικνύουν την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας που ανθεί εντός μιας υγιούς, συμπεριληπτικής κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς, όπου κανείς δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνεται «μόνος».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως πέρα από τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με άμεσους ωφελούμενους τους κατοίκους της περιοχής και συναισθανόμενη το αυξημένο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, απασχολώντας άμεσα σχεδόν το 10% των κατοίκων του Δήμου, η Ελληνικός Χρυσός έχει επίσης ως κύριο μέλημα την υγεία και την ευημερία των ίδιων των εργαζομένων της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα υγείας και ευζωίας που περιλαμβάνουν τακτικό προληπτικό έλεγχο σε ετήσια βάση, τακτικό εμβολιασμό, υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας, ολοκληρωμένες εκπαιδεύσεις, καθώς και παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού ασφαλείας για την εκτέλεση κάθε είδους εργασίας κ.α., με στόχο να διασφαλίσει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.