Top News Θέμα Χαλκιδικής Περιβάλλον Χαλκιδική

Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων στην Κασσάνδρα

Με φόντο τις καταστροφές από την θεομηνία…

Παρεμβάσεις από Κ. Μάλαμα, Μ. Παπαδημητρίου και Κ. Παπαγιάννη

Τι και αν οι εκλογές τελείωσαν στην Κασσάνδρα! Φαίνεται ότι τα αίματα άναψαν μετα τις καταστροφές που έγιναν από την Θεομηνία και όλοι δείχνουν πως ευθύνη έχει η Δημοτική αρχή. Φυσικά η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά εξέδωσε ανακοίνωση και αυτή τονίζοντας πως άμεσα θα γίνουν οι ενέργειες για την ανακατασκευή των ζημιών. Παρέμβαση έκανε και η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα η οποία έκανα αυτοψία ώστε να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής. Ανακοινώσεις εξέδωσαν και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτευσης Κώστας Παπαγιάννης όπως και η επικεφαλής συνδυασμού Μαρία Παπαδημητρίου. Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Καταγραφή ζημιών στο παραλιακό μέτωπο
• Άμεση η κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
• Μεγάλες η ζημιές στο παραλιακό μέτωπο
Κασσάνδρα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023-
Στην καταγραφή των ζημιών με τη σύνταξη των απαραίτητων τεχνικών εκθέσεων προχωρούν από χθες οι υπηρεσίες του δήμου Κασσάνδρας, που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Bettina».
Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ έβγαλαν τα κύματα στη στεριά σε ύψος 12 μέτρων, καλύπτοντας δρόμους και πεζόδρομους. Οι ζημιές εκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου, καθιστώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των δημοτών μας.
«Ζητήσαμε ήδη από την πολιτεία να μας στηρίξει με την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα κονδύλια που θα μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση των καταστροφών.
Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα τύχει άμεσης ανταπόκρισης από τα αρμόδια Υπουργεία.
Ευχαριστούμε την πολιτική προστασία του νομού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη παρέμβαση από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας», τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.
Κ. Παπαγιάννης: ΩΡΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ
Πριν δύο χρόνια οι λιμενικές υπηρεσίες εκδίωξαν την αποκατάσταση της σκάλας στη Σίβηρη, γιατί αποκατέστησαν με λίγο τσιμέντο τις τρύπες. ΣΗΜΕΡΑ δοκιμάζεται η θεσμική επάρκεια και η ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ όλου του θεσμικού φάσματος. Διαθέτουμε φωτογραφίες και βίντεο από ολόκληρη την περιοχή. Όσα δείχνουμε και όσα δεν δείχνουμε. Φυσικά και θα πρέπει να αποκατασταθεί το νόμιμο, ακόμα και εάν χρειαστεί η συνδρομή. ΟΜΩΣ ετοιμάζονται και δουλειές της νύχτας. Τωρα θα φανεί το νόμιμο και το παράνομο. Τώρα , σήμερα, θα αποδειχτούν πολλά. Εμεις απλά περιμένουμε….. γιατί ακόμα είναι βαθύς ο πόνος των δημοτικών εκλογών. Τώρα οι τέσσερις υποψήφιοι εκεί, έχουν απαιτήσεις….
Mαρία Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει χρόνος και περιθώριο για άλλες αστοχίες

Το λέγαμε προεκλογικά και το τονίζαμε σε κάθε ομιλία μας πως η Κασσάνδρα μας χρειάζεται σοβαρή υποδομή.
Έργα στιβαρά και ανθεκτικά και όχι πασαλείμματα.
Η φύση χτες απέδειξε τη δύναμή της με τον πλέον χειρότερο τρόπο.
Ωστόσο, σήμερα, η Κασσάνδρα βρίσκεται μπροστά σε μία πραγματική ευκαιρία: να συμφωνήσουμε όλοι πως χρειάζεται να κατασκευάσουμε έργα σύγχρονα και ανθεκτικά που να αρμόζουν σε έναν τόσο δημοφιλή τουριστικό προορισμό και να τον προστατεύουν.
Μιλούσαμε για άμμοκράτες.
Μιλούσαμε για αναπλάσεις.
Η χθεσινή καταστροφή είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε έναν τέτοιο σχεδιασμό και να βάλουμε πλάτη για να υλοποιηθεί.
Η Πολιτεία οφείλει να ακούσει τη φωνή μας που ζητεί την κήρυξη της Κασσάνδρας σε έκτακτη ανάγκη.
Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα των άμεσων χρηματοδοτήσεων για κατασκευή έργων και υποδομών.
Η αιγιαλίτιδα ζώνη της Κασσάνδρας πρέπει να προστατευθεί, να αναβαθμισθεί, να θωρακιστεί και να αναπτυχθεί τώρα.
Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο.
Δεν υπάρχει χρόνος και περιθώριο για άλλες αστοχίες.
Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για ολιγωρία καθώς σε λίγους μήνες θα υποδεχθούμε και πάλι τους χιλιάδες επισκέπτες μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Η παράταξη μας “Κασσάνδρα Μπροστά” πρέσβευε και πρεσβεύει την Κοινή Λογική και στέκεται αρωγός στον δημότη.
Αυτό σημαίνει ότι θα στηρίξουμε με δύναμη τη σωστή ανάπτυξη της Κασσάνδρας. Με προτάσεις για σύχρονα έργα, με έλεγχο των κατασκευαστικών εργασιών και των αντίστοιχων συμβάσεων και με το σκεπτικό που λέει πως ήρθε η ώρα να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα έργα σ’αυτόν τον τόπο.
#kassandra_mprosta
#kassandraFF

Kυριακή Μάλαμα:Άμεση παρέμβαση : Αυτοψία στις καταστροφές από την θεομηνία στην Κασσάνδρα.

👉Πολύ μεγάλες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες στο παραλιακό μέτωπο.
📌Μεγάλη ανάγκη για άμεση δρομολόγηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, αποκατάστασης των ζημιών και θωράκισης της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα.
‼️Απαραίτητος ο συντονισμός για προώθηση κι επικαιροποίηση των ακτομηχανικών μελετών, των μελετών για τοποθέτηση κυματοθραυστών κι αμμοκρατών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.