Κοινωνία Πολιτική & Οικονομία

Σε 10 μέρες η επίσημη ανακήρυξη των Δημοτικών συμβούλων στην Χαλκιδική…

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Μπορεί οι εκλογές να αποτελούν παρελθόν, εντούτοις φαίνεται ότι η επίσημη ανακήρυξη των δημοτικών συμβούλων και των προέδρων και μελών των τοπικών συμβούλων στους Δήμους Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολύγυρου θα καθυστερήσει τουλάχιστον 10 ημέρες…

Φαίνεται ότι βαίνει προς ολοκλήρωση η νόμιμη διαδικασία, ώστε να οριστικοποιηθούν οι πίνακες, μετά την πρώτη ανάρτηση των ονομάτων και σταυρών των υποψηφίων και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, για να ανακηρυχθούν πλέον επίσημα από το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής. Αφού έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία.

Στο διάστημα όμως αυτό κάποιοι δεν κάθονταν άπραγοι όπως πληροφορηθήκαμε, αφού οι υποψήφιοι οι οποίοι ήταν στις πρώτες σειρές των επιλαχόντων διαφόρων συνδυασμών και με μικρές διαφορές, όπως τους έδινε το δικαίωμα ο νόμος, προχώρησαν στην επανακαταμέτρηση των ψήφων.
Διαδικασία που γίνονταν όλες αυτές τις ημέρες παρουσία πολλών εκπροσώπων. Και στη διαδικασία αυτή δεν μπήκαν μόνο οι σύμβουλοι, αλλά και δημοτική παράταξη σε μικρό δήμο, ψάχνοντας να βρει λάθη.

Αλλά όπως πληροφορούμαστε μάλλον δεν προέκυψαν και τόσο μεγάλες διαφορές, που είναι ικανές να ανατρέψουν κάποια αποτελέσματα. Λίγες διαφορές υπήρξαν για κάποιους συμβούλους όμως, που μάλλον δεν είναι αρκετές για να αναστρέψουν τη σειρά κατάταξης που υπήρχε.
Συνεπώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν τέτοιες διαφορές στους υποψήφιους από την πρώτη δημόσια ανάρτηση του Πρωτοδικείου, ούτε και εκείνοι οι λόγοι που θα μπορούν να στοιχειοθετήσουν για να περάσει σε δεύτερη φάση ένας που θίγεται, η αδικήθηκε, ώστε να καταθέσει ένσταση.
Που αυτό μπορεί να γίνει βέβαια εντός των επόμενων ημερών και μόλις αναρτηθούν επίσημα πλέον από το Πρωτοδικείο η σειρά κατάταξης και οι ψήφοι που αναλογούν στους υποψήφιους συμβούλους. Οι μικροδιαφορές βέβαια που δεν μπορούν να υπερβούν κάποιον από τους ήδη εκλεγμένους, σαφώς δεν δικαιολογούν και κάποια ένσταση, η οποία θα είχε και ένα αίσιο αποτέλεσμα.

Μάλλον θα δούμε όμως μία επανάληψη των αποτελεσμάτων, που ήδη έχουν αναρτηθεί εδώ και ημέρες. Πάντως οι επικεφαλής των συνδυασμών έχουν ήδη ενημερώσει άτυπα τους συμβούλους τους εσωτερικά, ότι από την επανακαταμέτρηση που γίνεται, δεν δικαιολογείται κάτι ούτε έχουν προκύψει νέα στοιχεία, που να δικαιολογούν κάποια ένσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.