Top News Συνεντεύξεις

O Στέλιος Χούτας μιλά αποκλειστικά στην Χαλκιδική

“Δεν κατέρχομαι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως σωτήρας παρά μόνο  γιατί πιστεύω στους ανθρώπους!!!”

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου με τον συνδυασμό του Ε. Καρανάσιου

Ο Στέλιος Χούτας, γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκιδικής και Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, πήρε την μεγάλη απόφαση να είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ευθύμη Καρανάσιου στον Δήμο Πολυγύρου. Ο ίδιος μίλησε στην καθημερινή εφημερίδα Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ για τις προκλήσεις που υπάρχουν, για το παρόν του Δήμου αλλά και το μέλλον με μια νέα δημοτική αρχή με νέο σχειδιασμό και υλοποίηση των έργων. Τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις διαβάστε τες παρακάτω:

1) Ποιοι είναι οι κύριοι που σας οδήγησαν να είστε υποψήφιος Δημοτικός τον Ευθύμη Καρανάσιο στον Δήμο Πολυγύρου;

Είμαι ένας άνθρωπος με  ανησυχίες και προβληματισμούς  πάντα παρακολουθούσα και ενδιαφερόμουν για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μου.

Μετά από 30 χρόνια στην ελεύθερη αγορά, στο επιχειρείν , πιστεύω ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για εμένα να ανταποδώσω στους συνδημότες μου κάτι παραπάνω από αυτά που απλόχερα μου έδωσαν, τις δεξιότητες μου και την διοικητική μου εμπειρία.

Η πρόταση που έγινε από τον κ. Καρανάσιο  θεωρώ ότι ήρθε σε μία περίοδο επαγγελματικής και  προσωπικής ωριμότητας, με ξεκάθαρους στόχους να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.

2) Πως κρίνετε το έργο της Δημοτικής αρχής στον Δήμο Πολυγύρου; 

Δεν έχει σημασία το πως κρίνω εγώ την απερχόμενη δημοτική αρχή, όσο το πως την κρίνουν οι πολίτες του Δήμου Πολυγύρου.

Δεν μηδενίζω το έργο της Δημοτικής Αρχής, είναι λάθος κατά την προσωπική μου άποψη να λέμε ότι δεν έγινε τίποτε, θα μπορούσε να έχουν γίνει πολλά περισσότερα.

Ο Δήμος είναι ένα ζωντανό σύστημα που μεταβάλλεται, διαμορφώνεται και εξελίσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες.

3) Ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής;

Ελλείψεις και θέματα που χρήζουν βελτίωσης αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και διαχρονικά, ξεκινώντας από το περιβάλλον

Σε όλο το Δήμο λειτουργούν τρεις μόνο  βιολογικοί  αστικών λυμάτων.

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης και αποκομιδής σκουπιδιών τους θερινούς μήνες ειδικά στο παραλιακό μέτωπο.

Ελλιπή συντήρηση δικτύων ύδρευσης, με αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες νερού.

Η μη  ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού σχεδιασμού και επέκταση οικισμών.

Μεγάλα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία παρά το τέλους αγροτικής οδοποιίας που καταβάλουν οι δημότες του  Δήμου Πολυγύρου.

Έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων,   (κλειστό γυμναστήριο  Ορμύλιας, Γαλάτιστας, Παλαιόχωρας).

4) Γιατί κάποιος να επιλέξει το ψηφοδέλτιο του Ευθύμη Καρανάσιου και εσάς προσωπικά; Τι θα αλλάξει;

Όταν μου έγινε η πρόταση από τον κ. Καρανάσιο δεν μπορούσα να αρνηθώ, είναι ένα άτομο που σέβομαι και εκτιμώ ο οποίος με ενέπνευσε με το όραμά του για τον Δήμο μας και θεωρώ ικανό για τη θέση αυτή, διέκρινα τον ακέραιο χαρακτήρα του, το ήθος του, την ειλικρίνεια του. Ένας άνθρωπος της καθημερινότητας,  γνώστη των προβλημάτων του Δήμου μας.

Στη νέα κρίσιμη για τον Δήμο μας εκλογική αναμέτρηση είμαι δίπλα του, τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις , διότι στο πρόσωπό του βλέπω έναν νέο Δήμαρχο, που θα αγκαλιάσει όλους τους Δημότες ανεξαιρέτως και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος, για να λυθούν χρονίζοντα και λιμνάζοντα προβλήματα.

Πιστεύει στις προοπτικές ανανέωσης του τόπου μας, οι οποίες αν αξιοποιηθούν κατάλληλα θα μπορέσουν να αλλάξουν την εικόνα του δήμου προς το καλύτερο.

Στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου διαδρομή, στη συνδικαλιστική μου δράση πορεύτηκα πάντα με αρχές και αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μου. Αρχές και αξίες που με συντροφεύουν και στη νέα πορεία, στην απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου Πολυγύρου.

Δεν κατέρχομαι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως σωτήρας παρά μόνο  γιατί πιστεύω στους ανθρώπους, στις συνεργασίες και τη συλλογικότητα και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ για τον τόπο μου. Να δώσω το χαμόγελο και την αισιοδοξία σε όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου .Θέτω υποψηφιότητά στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος γιατί μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, να κάνουμε μια νέα αρχή, με όραμα, με στόχο, με προγραμματισμό ,με αρχές, τόλμη, όραμα και ελπίδα, ήθος και εντιμότητα. Με δυνατή ομάδα που νοιάζεται, που σχεδιάζει και υλοποιεί. Μαζί, λοιπόν, για την ανανέωση και τη μεγάλη νίκη.

Όλοι μαζί θα δώσουμε έναν δίκαιο, αξιοπρεπή και καθαρό αγώνα, με πολιτικό πολιτισμό και με το βλέμμα στο μέλλον.

5) Προέρχεστε από τον επιχειρηματικό κόσμο και είστε πρώτος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.  Οι ΟΤΑ μπορούν να βοηθήσουν στην επιχειρηματικότητα; 

Ως Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ως Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου είμαι πάντα κοντά στις επιχειρήσεις του νομού, από την πρώτη στιγμή εισηγήθηκα  να δημιουργηθεί  Αγροτικό τμήμα με όλα τα οφέλη για τον πρωτογενή τομέα  και τους αγρότες μας και το καταφέραμε .

Είμαστε πάντα σε διαρκή συνεργασία  με όλους τους φορείς το τόπου μας για την επίλυση των προβλημάτων.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργάνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Χαλκιδικής με στόχο να αναδειχθούν τα πραγματικά  προβλήματα του τόπου και να προταθούν εφικτές και εφαρμόσιμες λύσεις.

Η επιχειρηματικότητα βασίζεται  στους δήμους γιατί αποτελούν  έναν σημαντικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη.  Το  πρώτο επίπεδο διοίκησης το αποτελούν οι δήμοι και έχουν την υποχρέωση  να παρέχουν υπηρεσίες και να δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα.

Οι υποδομές από τους  βασικούς τομείς που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα , όπως οι καλές οδικές συνδέσεις, η πρόσβαση σε δίκτυο ηλεκτροδότησης και νερού, καθώς και οι χώροι για εγκατάσταση επιχειρήσεων, είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση την καλή λειτουργία και  ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Οι δήμοι πρέπει να επενδύουν και να βελτιώνουν  τις   υποδομές τους ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε αυτές.

Η συνεχείς υποστήριξη και ενθάρρυνση σε νέους επιχειρηματίες, μέσο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων για την ίδρυση και την καλή λειτουργία μιας επιχείρησης.

6) Μένουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε προς τους πολίτες του Δήμου Πολυγύρου εν όψει των Δημοτικών εκλογών;

Το διακύβευμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου αποτυπώνεται με δύο ερωτήματα:

  1. Αρκούμαστε στην στασιμότητα ή προχωράμε στο δρόμο των έργων και των μεγάλων αλλαγών;

      2. Αντέχει  ο Δήμος Πολύγυρου άλλα 5 χρόνια στις υποσχέσεις και στα θα , αντέχουν τα χωριά μας άλλα 5 χρόνια εγκατάλειψης;

Σε αυτά τα δύο ερωτήματα, θα κληθεί να απαντήσει ο κάθε πολίτης του Δήμου, είμαι όμως βέβαιος για την απάντηση του.

Το μήνυμα είναι, Όλοι και Όλα από την αρχή. Με το τέλος των  εκλογών, θα δούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα του Δήμου μας.

Διαφάνεια παντού, απόλυτη εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με  ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τους ζητώ να βάλουν τέλος στην περίοδο παρακμής και τους ζητώ μια θετική, μια καθαρή και δυνατή εντολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.