Θέμα Χαλκιδικής Πολιτική & Οικονομία

Γιώργος Εμμανουήλ. Ποιός είναι ο νέος Δήμαρχος Πολυγύρου

Ο Γιώργος Εμμανουήλ με ποσοστό 52,59% αναδεικνύεται νέος δήμαρχος Πολυγύρου από την εκλογική διαδικασία της 2ης Κυριακή, αφήνοντας δεύτερο τον Ευθύμη Καρανάσιο με ποσοστό 47,41%.

Ο Γιώργο Εμμανουήλ συμπεριέλαβε στο συνδυασμό του «Σχέδιο 252» νέα και άφθαρτα πρόσωπα, καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία και με όρεξη να αλλάξουν κάποια πράγματα στον Δήμο της πρωτεύουσας.

Όπως τόνισε ο ίδιος η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των πολιτών του Δήμου Πολυγύρου και της Διοίκησής του είναι αδήριτη ανάγκη. «Δεσμευόμαστε πως ένας άλλος τρόπος διοίκησης είναι εφικτός.

Για τον τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας» υπογράμμισε ο κ. Εμμανουήλ.

Ποιός όμως είναι ο Γιώργος Εμμανουήλ; Η εφημερίδα μας σας παρουσιάζει το βιογραφικό για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Γεννήθηκε τον Απρίλη του 1968. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στον Πολύγυρο, την Όλυνθο και τον Νέο Μαρμαρά. Στη συνέχεια, μετακόμισαν οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε το 1994 την επαγγελματική του καριέρα στην Αθήνα, ως μηχανικός σε μερικά από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της Ελλάδας (ΔΕΠΑ – Φυσικό Αέριο, Αττική οδό, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κ.ά.), και στη συνέχεια ως μελετητής δημοσίων έργων εκπονώντας μελέτες για έργα υποδομής.

Παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γεωπληροφορική, με ειδίκευση στην εισαγωγή γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το 2003 εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Πολύγυρο, εργαζόμενος στην επίβλεψη της Εγνατίας οδού, διατηρώντας παράλληλα μελετητικό γραφείο. Συνεργάστηκε με το Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης του Ιδρύματος «Ορμύλια» ως Σύμβουλος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων. Είναι πιστοποιημένος εκτιμητής ακινήτων (REV), έχοντας    εκπονήσει περισσότερες από 5.000 εκτιμήσεις.

Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά σε συλλόγους, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, αναπτύσσοντας έντονη κοινωνική και συλλογική δράση. Από το 2006 δραστηριοποιείται ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (2006, 2010) ενώ είναι εκλεγμένος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Πολυγύρου με την Παράταξη «Σχέδιο 63100».

Είναι παντρεμένος με τη γυμνάστρια Παρασκευή (Βούλα) Ουγκρενίδου και πατέρας δύο παιδιών.

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διπλωµατική εργασία:

«Δηµιουργία αυτοµατοποιηµένης χαρτογραφικής, γεωγραφικής βάσης του πολεοδοµικού συγκροτήµατος Θεσσαλονίκης, για χρήση σε Γεωγραφικά Συστήµατα Πληροφοριών»

UTRECHT UNIVERSITY OF THE NETHERLANDS

FACULTY OF GEOGRAPHICAL SCIENCES

Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. παρακολούθησε εξαμηνιαίο κύκλο Γεωγραφικών Σπουδών

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διατµηµατικό Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Γεωπληροφορικής

Διπλωματική εργασία: «Εισαγωγή  Γεωγραφικών  Συστηµάτων  Πληροφοριών  (G.I.S.)  στην τοπική αυτοδιοίκηση – Εφαρµογή στο Δήµο Πολυγύρου»

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Νομού Χαλκιδικής. Διετέλεσε πρόεδρος του, για τρεις συνεχόμενες θητείες από το 2007 έως το 2016
  • Το 2014 εκλέχθηκε στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τ.Κ.Μ. και στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Τ.Ε.Ε.

  • Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.)
  • Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος (Σ.ΕΚ.Ε.)
  • Τακτικό μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛ.Ι.Ε.)

  • Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου από του 2018 έως σήμερα
  • Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.