21 Απριλίου, 2024
Αγροτικά

Διαδοχικές τομεακές συσκέψεις Αυγενάκη στη Θεσσαλία με παραγωγούς που έχουν πληγεί

Τομεακές συσκέψεις της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ με τους παραγωγούς της Θεσσαλίας για να προγραμματισθούν οι επόμενες κινήσεις με στόχο την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, θα πραγματοποιηθούν αύριο  Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

Των συσκέψεων θα προεδρεύσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και οι υφυπουργοί Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης, οι Γενικοί Γραμματείς Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτης Χατζηνικολάου.

Στις συναντήσεις θα μετάσχει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αύριο Τρίτη θα γίνουν συσκέψεις με κτηνοτρόφους, προέδρους Συνεταιρισμών της Θεσσαλίας και βουλευτές.

Την Τετάρτη θα γίνουν συσκέψεις με παραγωγούς βάμβακος, σιτηρών, ντομάτας, συλλόγους αλιέων και μελισσοκόμων, με Τεχνικούς Συμβούλους/ΚΥΔ και με ιδιοκτήτες καταστημάτων Γεωργικών εφοδίων.

Στόχος των συσκέψεων είναι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ μαζί με τους παραγωγούς να συναποφασίσουν και να εξειδικευθούν τα επόμενα βήματα που θα οδηγήσουν στην ανάταξη και αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία.

Αύριο το πρωί στις 9.00, πριν από τη μετάβασή τους στη Λάρισα, ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης και ο ΓΓ Γιώργος Στρατάκος θα επισκεφθούν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.