Ανακοινώσεις Πολιτική & Οικονομία

Αυτές θα είναι οι έδρες σε Πολύγυρο και Κασσάνδρα!!!

Διαφοροποιείται αρκετά η σύνθεσή τους

– Νέα μέλη αλλά και αρκετές επιστροφές.

 

• Αρκετά διαφοροποιημένη σύνθεση σε σχέση με το σημερινά,  θα είναι τα νέα δημοτικά συμβούλια Πολυγύρου και Κασσάνδρας,  καθώς από τη μία πλευρά έμειναν εκτός πρωτοκλασάτα ονόματα των σημερινών δημοτικών αρχών. Ο Γιώργος Εμμανουήλ με ποσοστό 52,59% αναδεικνύεται νέος δήμαρχος Πολυγύρου από την εκλογική διαδικασία της 2ης Κυριακή, αφήνοντας δεύτερο τον Ευθύμη Καρανάσιο με ποσοστό 47,41%.

Ο Γιώργο Εμμανουήλ συμπεριέλαβε στο συνδυασμό του «Σχέδιο 252» νέα και άφθαρτα πρόσωπα, καταξιωμένα στην τοπική κοινωνία και με όρεξη να αλλάξουν κάποια πράγματα στον Δήμο της πρωτεύουσας.

Όπως τόνισε ο ίδιος η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των πολιτών του Δήμου Πολυγύρου και της Διοίκησής του είναι αδήριτη ανάγκη. «Δεσμευόμαστε πως ένας άλλος τρόπος διοίκησης είναι εφικτός.

Για τον τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας» υπογράμμισε ο κ. Εμμανουήλ. Σε θρίλερ εξελίχθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στο Δήμο Κασσάνδρας, καθώς οι δύο υποψήφιοι, Αναστασία Χαλκιά και Κώστας Παπαγιάννης ήταν πολύ κοντά στην καταμέτρηση και μοιράστηκαν σχεδόν το εκλογικό σώμα.
Η Αναστασία Χαλκιά κατάφερε την επανεκλογή της με 41 σταυρούς και ποσοστό 50,27% και 3.754 ψήφους, ενώ ο Κώστας Παπαγιάννης έλαβε το 49,73% και 3.713 ψήφους.

Οι έδρες!!!

Στον Δήμο Πολυγύρου η νέα δημοτική αρχή θα λάβει 15 έδρες με την πλειονότητα των εκλεγμένων να είναι νέοι άνθρωποι που για πρώτη φορά θα ασκήσουν εξουσία ή έχουν εκλεγεί.  Μεγάλος χαμένος ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος Δήμαρχος Ευθύμης Καρανάσιος που συνολικά θα έχει 4 έδρες μαζί με τον ίδιο. Έτσι δεν εκλέγονται σημαντικά πρόσωπα που συστρατεύτηκαν μαζί του. Από τρεις έδρες θα λάβουν οι συνδυασμοί του Αστέριου Ζωγράφου και Δημήτρη Ζαγγίλα που και εδώ μένουν σημαντικά πρόσωπα εκτός Δημοτικού συμβουλίου. Στον Δήμο Κασσάνδρας η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά με ανανεωμένο συνδυασμό θα εκλέξει 15 δημοτικούς συμβούλους ενώ ο δεύτερος Κώστας Παπαγιάννης πρώην Δήμαρχος Κασσάνδρας θα πάρει 5 έδρες ενώ οι συνδυασμοί των Βασίλη Στακινού και Αντώνη Μιχαλάκη θα εκλέξουν από δύο έδρες με την μια να την λαμβάνουν οι επικεφαλής. Τέλος έδρα λαμβάνει και η πέμπτη επικεφαλής συνδυασμού Μαρία Παπαδημητρίου με την ίδια να εκπροσωπεί την παράταξη της στο Δημοτικό συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.