Αθλητικά

Τα e-sports στο online στοίχημα

 

Τα e-Sports γνωρίζουν μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και κυρίως στην αποδοχή που έχουν τα online games από παίκτες νεαρής ηλικίας. Αν και είναι παιχνίδια που τα προγνωστικά στοιχήματος δεν επηρεάζουν και τόσο πολύ το αποτέλεσμα εντούτοις οι online bookmakers δίνουν μεγάλη βάση στην προώθηση των e-Sports λόγω του μεγάλου όγκου οπαδών που τα ακολουθούν. Σε μία ελεύθερη αγορά όπως αυτή του διαδικτυακού στοιχήματος σίγουρα τα e-Sports πρόκειται να μας απασχολήσουν έντονα το επόμενο διάστημα. Τα μεγάλα events που διοργανώνονται κάθε χρόνο, ο τεράστιος τζίρος που συγκεντρώνουν και τα εκατομμύρια πιστών φίλων που τα συνοδεύουν δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορες τις στοιχηματικές πλατφόρμες που αναμένεται να δώσουν μάχη για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο.

Τι είναι τα eSports

Τα ηλεκτρονικά αθλήματα ή αλλιώς e-Sports όπως θα τα συναντήσετε στο διαδίκτυο είναι παιχνίδια που παίζονται από παίκτες με τη βοήθεια παιχνιδομηχανών ή υπολογιστών. Διεξάγονται μεγάλα events σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο όπου οι παίκτες των e-Sports δίνουν επίσημα το ραντεβού τους ενώ καθημερινά διεξάγονται αναμετρήσεις σε ειδικά διαμορφωμένα στούντιο και οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα των στοιχηματικών εταιριών. Τα παιχνίδια μπορεί να διεξάγονται ανάμεσα σε δύο παίκτες ή ακόμα και ανάμεσα σε ομάδες παικτών όπως συναντάμε σε μεγάλα τουρνουά ή πρωταθλήματα.

Στις στοιχηματικές εταιρίες έχει δημιουργηθεί μία σημαντική κατηγορία παιχνιδιών σχετικά με τα e-Sports. Οι στοιχηματικές επιλογές είναι αρκετές για κάθε παιχνίδι καλύπτοντας τις ανάγκες των φίλων του αθλήματος. Θα βρείτε ειδικά στοιχήματα και προγνωστικά αντίστοιχα με τα προγνωστικά ποδοσφαίρου στη Novibet γεγονός που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι σας.

Τα δημοφιλέστερα παιχνίδια eSports

League of Legends: Το δημοφιλέστερο ηλεκτρονικό παιχνίδι στο διαδίκτυο σήμερα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής που δημιουργήθηκε από τη Riot Games και έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο στα τέλη του 2009. Το Lol είναι ένα Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) παιχνίδι με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς κάθε ηλικίας παγκοσμίως.

Κάθε ομάδα αποτελείται από 5 παίκτες και υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμοι χαρακτήρες για να επιλέξουν οι παίκτες. Κάθε χρόνο διεξάγονται πρωταθλήματα και μεγάλα events με έπαθλα που σπάνε κάθε ρεκόρ. Υπάρχουν επαγγελματίες παίκτες που συναγωνίζονται για τον τίτλο της κορυφής και φυσικά τα τεράστια έπαθλα των διοργανωτών.

Στοιχηματικά είναι μία αγορά που έχει πιστούς φίλους. Καθημερινά διεξάγονται αγώνες προσφέροντας στους φίλους του στοιχήματος μεγάλο αριθμό πονταρισμάτων. Δημοφιλείς αγορές ο νικητής αναμέτρησης, το σκορ του αγώνα, over /under σε χάρτες και νικητή σε κάθε επιμέρους χάρτη. Φυσικά χρειάζεται η απαραίτητη έρευνα για να βρείτε τα φαβορί κάθε αναμέτρησης.

Counter Strike (Global Offensive):  Εδώ μιλάμε για ένα παιχνίδι First Person Shooter (FPS) ιδιαίτερα αγαπημένο από τους φίλους των online games. Η στρατηγική στο Counter Strike παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος ενώ η ομαδική δουλειά χαρίζει πόντους σε κάθε πίστα. Στο σενάριο του παιχνιδιού υπάρχουν δύο ομάδες. Οι Τρομοκράτες και οι Αντιτρομοκράτες που μάχονται σε συγκεκριμένες πίστες για την εξουδετέρωση των αντιπάλων τους. Οι αγορές είναι αρκετές και σε αυτό το παιχνίδι και έχουν να κάνουν με τον νικητή του αγώνα, το Under / Over στο σύνολο των μαχών, ακριβές σκορ, Handicap νίκης και πολλά ακόμα ειδικά στοιχήματα. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Counter Strike υπάρχει ως παιχνίδι στο διαδίκτυο για περισσότερα από 20 χρόνια ωστόσο τα τελευταία έχει μεταφερθεί στις στοιχηματικές πλατφόρμες με μεγάλη επιτυχία.

Dota 2: Το Dota 2 είναι από τους δημοφιλέστερους τίτλους παιχνιδιών στη βιομηχανία των e-sports. Θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει αρκετά κοινά σημεία με το League Of Legends καθώς πρόκειται για ένα ακόμα παιχνίδι ρόλων. Ο παίκτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 100 και πάνω χαρακτήρες προσπαθώντας να εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή του. Είναι και αυτό ένα παιχνίδι Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)που κυκλοφόρησε από την Valve Corporation το καλοκαίρι του 2013. Στόχος κάθε ομάδας είναι να καταστρέψει την βάση της αντιπάλου της κερδίζοντας τους περισσότερους δυνατούς πόντους.

Διαθέσιμα στοιχήματα που θα βρείτε στο Dota 2 είναι ο νικητής αγώνα, ο νικητής του εκάστοτε χάρτη, Over / Under στον αριθμό των χαρτών, ακριβές σκορ ζευγαριού και νικητής με Handicap. Κατά περίσταση θα συναντήσετε και άλλα ειδικά στοιχήματα που έχουν να κάνουν με το είδος του τουρνουά και την εξέλιξη μίας μάχης.

StarCraft II: Είναι από τα μακροβιότερα αλλά όχι και δημοφιλέστερα παιχνίδια e-Sports. Κυκλοφόρησε το 1998 και είναι ένα παιχνίδι Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). Έχει πιστούς φίλους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αγγίξει τη δημοτικότητα του Dota 2 και του League of Legends. Στις στοιχηματικές πλατφόρμες θα βρείτε αγορές που έχουν να κάνουν με τον νικητή του αγώνα, τον νικητή με handicap, Over / Under σε games, ακριβές σκορ, νικητής game και πολλές ακόμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.