22 Φεβρουαρίου, 2024
Θεσσαλονίκη Κοινωνία Περιφέρεια Πολιτική & Οικονομία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γιάννης Μυλόπουλος: Οι εννέα άξονες για την «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Το όραμά του για μια Περιφέρεια με πρωτοβουλίες για αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, προστασία του περιβάλλοντος και κοινωνική πολιτική για τους ευάλωτους πολίτες παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Μυλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ.

Ο κ. Μυλόπουλος, έχοντας στο πλάι του την καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, Σάσα Λαδά και τη νυν Περιφερειακή Σύμβουλο, Δήμητρα Θωμά, παρουσίασε τους εννέα κεντρικούς άξονες για την «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, το κυκλοφοριακό, επικρίνοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την κατασκευή του Flyover.

«Διεκδικούμε τραμ, προαστιακό και μετρό. Λύσεις για τους δρόμους με ευεργετικές ποιότητες ζωής. Το Flyover Πηγαίνει στην αντίθεση κατεύθυνση από τα έργα σταθερής τροχιάς», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση εκλογής του θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για την παράδοση του μετρό και την επέκτασή του και έπειτα, κατόπιν μελέτης θα αποφασιστεί αν το flyover είναι απαραίτητο έργο για την πόλη. «Δεν έχω προκατάληψη για μεγάλα έργα, απλά να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό. Κάνουν μεγάλα έργα για εντυπώσεις και για να ταΐσουν εργολάβους», σημείωσε.

Εκτοξεύοντας αιχμές προς τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τόνισε πως η «Αλλαγή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή όπου η περιφέρεια θα πάψει να είναι εκτελεστικό όργανο της κυβερνητικής πολιτικής και θα γίνει το εκτελεστικό της αντίβαρο.

Μιλώντας για τις πυρκαγιές που καίνε τη χώρα, είπε «Ελπίζω να είμαστε τυχεροί να μην έχουμε φωτιές στην ΠΚΜ όπως στον Έβρο και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου φαίνονται οι αδυναμίες της δασοπυρόσβεσης. Τα δράση καίγονται τον χειμώνα. Το καλοκαίρι κοιμόμαστε όπως στρώσαμε».

Δεν έχουμε μεγάλα ονόματα, αλλά ανθρώπους της γνώσης

Τα ψηφοδέλτια της παράταξης απαρτίζεται από ανθρώπους διακεκριμένους στο αντικείμενό τους και όχι από «φανταχτερά» ονόματα, ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. «Δεν είμαστε της λογικής να έχουμε ονόματα κράχτες. Θα ακολουθήσουμε μια πολιτική προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, με ανθρώπους της γνώσης. Ανθρώπους της καθημερινότητας, στρατιωτικούς, δάσκαλους, αγρότες. Ένα ψηφοδέλτιο της γνώσης της κοινωνίας και της αγωνιστικότητας. Θέλουμε στο περιφερειακό συμβούλιο να αντιπροσωπεύεται η κοινωνία της περιφέρειας», υπογράμμισε.

Οι εννέα άξονες:

1. Μία νέα εποχή για την αποκέντρωση και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση
2. Μία νέα εποχή με την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας πρωταγωνιστή
3. Μία νέα εποχή για τη βιώσιμη ανάπτυξη και περιβάλλον
4. Μία νέα εποχή για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
5. Μία νέα εποχή για τον τουρισμό
6. Μία νέα εποχή για τα έργα υποδομής
7. Μία νέα εποχή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτώχειας
8. Μία νέα εποχή για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
9. Μία νέα εποχή κοινωνικής αλληλεγγύης και φροντίδας για όσους το έχουν ανάγκη

Πηγή:https://thesstoday.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.