22 Φεβρουαρίου, 2024
Πολιτική & Οικονομία

Συνέντευξη Π. Παππά

Στην εκπομπή Update στο κανάλι ERT NEWS, φιλοξενήθηκε χθες ο Βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς. 

Ο Πέτρος Παππάς καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη νεκρή ζώνη της Κύπρου από Τούρκους. Στην τοποθέτησή του, είπε πως η Τουρκία είναι αμετανόητη και ακολουθεί επιθετική εξωτερική πολιτική. 

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την ανησυχία και την αντίθεσή του με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά. Εμμένουμε στη στάση μας στα εθνικά θέματα και την εθνική κυριαρχία, ανέφερε ο κύριος Παππάς, καμία διαπραγμάτευση δεν ξεκινάει με υποχωρήσεις. Ο διάλογος με την Τουρκία αφορά αποκλειστικά και μόνο την οριοθέτηση της ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, και η Ελλάδα οφείλει να έχει ενιαία στάση, όπως έχει μέχρι σήμερα. 

Επιπλέον, ο βουλευτής ρωτήθηκε για το κρίσιμο θέμα της κλοπής αρχαιοτήτων από το Βρετανικό Μουσείο. Στην τοποθέτησή του ο κύριος Παππάς, άσκησε κριτική στην κυρία Μενδώνη, λέγοντας πως η ίδια, αντί να ασχολείται με τον πολιτισμό και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εκεί που ανήκουν, δηλαδή στη χώρα μας, δημιουργεί βεντέτα ανάμεσα στο Υπουργείο και την Ένωση Ελλήνων Αρχαιολόγων, στην οποία κάνει έξωση, από το κτίριο που είχε παραχωρηθεί επί Υπουργίας της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη. 

Είναι εμφανές ότι η κυρία Μενδώνη αναλώνεται σε τιμωρητικές πρακτικές απέναντι στην Ένωση Ελλήνων Αρχαιολόγων επειδή τόλμησαν να κάνουν κριτική στα κακώς κείμενα, όπως το “τσιμέντωμα” της Ακρόπολης, τα αρχαία στην οδό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, και να προβάλουν ντοκιμαντέρ για το ναυάγιο της Πύλου. 

Ο βουλευτής Κιλκίς, έκλεισε λέγοντας πως ο ρόλος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να προστατέψει τις αρχαιότητες, να αναδείξει τον πολιτισμό της Ελλάδας, να διεκδικήσει τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, θέμα το οποίο έφερε για πρώτη φορά στο προσκήνιο η Μελίνα Μερκούρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.