Εταιρείες φαντάσματα και στην Χαλκιδική 
Η λίστα με τα νομικά πρόσωπα που οφείλουν στο Δημόσιο

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που οφείλουν στο Δημόσιο ή/και στον e-EΦΚΑ ποσά, άνω των 150.000 ευρώ, με καθυστέρηση καταβολής άνω του έτους, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι σχετικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν 10.168 φυσικά πρόσωπα και 16.839 νομικά πρόσωπα.

Δείτε τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα – μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και εδώ τη λίστα με τα νομικά πρόσωπα.
Η άρση της δημοσιοποίησης ή η διόρθωση της εγγραφής στη δημοσιοποιημένη κατάσταση, λόγω μερικής ή ολικής εξόφλησης, ή διαπίστωσης της μερικής ή ολικής υπαγωγής της οφειλής στις εξαιρέσεις που προβλέπονται ή για οποιοδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, διενεργείται, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη ανά είδος οφειλής από τον:

Προϊστάμενο της ΔΟΥ, Τελωνείου ή Ελεγκτικού Κέντρου που είναι αρμόδιος για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής προς το Δημόσιο, Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής προς τον e-ΕΦΚΑ, περιφερειακής υπηρεσίας KΕΑΟ ή από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για τον προσδιορισμό της οφειλής Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ.

Στις εταιρείες, πολλά γνωστά ονόματα χρεοκοπημένων προ πολλών ετών επαναλαμβάνονται. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει κλασικά η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με συνολικές οφειλές στο Δημόσιο 13,2 δισ. ευρώ και ακολουθεί με διαφορά η Ολυμπιακή Αεροπορία με 2,3 δισ. ευρώ. Πτωχευμένη από το 2003 και η τρίτη εταιρεία Δομένικος Κωνσταντίνος Communication Exclusive Commex EE, με οφειλές 1,757 δισ. ευρώ. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται και η ΑΕΚ, που υποβιβάστηκε λόγω χρεών στην Γ΄ Εθνική, βάσει νόμου και έκανε επανεκκίνηση με νέο ΑΦΜ, με οφειλή 387 εκατ. ευρώ, καθώς και ο Γυμναστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής». Επίσης, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, η ασφαλιστική Εγνατία, η Sprider Stores, η Θράκη, αλλά και η ΚΥΔΕΠ, η Εξπρές Σέρβις, η ΝΑΥΣΙ, η Φλώρινα Χωναίος, η Dracoil, η Ασπίς Πρόνοια, η Αιγαίον, τα Ναυπηγεία Ελευσίνος, η ΕΛΒΟ, η ΛΑΡΚΟ, περιλαμβάνονται στη λίστα των εταιρειών που συνολικά οφείλουν στο Δημόσιο 95,76 δισ. ευρώ. Επίσης, η ίδια λίστα εταιρειών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΕΦΚΑ 10,74 δισ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, οι εταιρείες που είναι μεγαλοοφειλέτες έχουν χρέη προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ 106,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 57,8 δισ. ευρώ είναι προσαυξήσεις.

Στα φυσικά πρόσωπα, ο μεγαλύτερος οφειλέτης κατονομάζεται ως Kosta Chris ΓΕΩ και η οφειλή του προς το Δημόσιο ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Ακολουθούν οι Apostolides Panay Δημ. (σύμφωνα πάντα με τον τρόπο καταγραφής της ΑΑΔΕ) και Ιωάννου Ιωάνν. Νικ. Πολλά ξένα ονόματα περιλαμβάνονται μεταξύ των μεγαλοοφειλετών, όπως οι Στρονγκολι Σερτζ, Ριφούνα Φοτέι, Tourapi Angel, Γκβαραμία Δημ. Bendeliani Omari. Συνολικά, οι οφειλές των 10.168 φυσικών προσώπων με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ προς την εφορία ανέρχονται σε 34,6 δισ. ευρώ και στον ΕΦΚΑ 1,51 δισ. ευρώ, ήτοι αθροιστικά 36,1 δισ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι όλοι ανεξαιρέτως οι αναφερόμενοι στον κατάλογο μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ενημερώθηκαν με επαναλαμβανόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ ώστε να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς ΔΟΥ/Τελωνεία και προς τον e-ΕΦΚΑ πριν από τη δημοσιοποίηση. Όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει οι πιο πολλές εγγραφές είναι σε επιχειρήσεις που δεν πρόκειται ποτέ να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Παρακάτω δείτε την λίστα με τις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.