ΠΑΣΟΚ-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ στο νομό Χαλκιδικής, μετά τις δεύτερες κάλπες του Ιουνίου, με ποσοστό 14,52%, το μεγαλύτερο που απέσπασε στην Κεντρική Μακεδονία, με το δεύτερο να είναι στο Κιλκίς με 14,32%. Η άνοδος των ποσοστών έφερε στη Χαλκιδική για δεύτερη συνεχόμενη φορά έδρα με τον βουλευτή Απόστολο Πάννα να επανεκλέγεται στη Βουλή.
Η άνοδος του ποσοστού στη Χαλκιδική, η οποία είναι ανάμεσα στις 10 νομούς όπου το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, μόνο τυχαία δεν είναι. Η συστηματική δουλειά που έγινε μέσα στην τετραετία από τον Απόστολο Πάννα και τα τοπικά στελέχη έφεραν καρπούς. Υπήρξε μια μεγάλη κοινοβουλευτική δραστηριότητα και συνεχής ανάδειξη θεμάτων που απασχολούσαν τον νομό στη λογική όχι της αντιπαράθεσης αλλά της ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων. Το δεύτερο ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να κινητοποιήσει δυνάμεις πέραν του στενού περιβάλλοντος του κόμματος, κάνοντας άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών και στους νέους. Επιπλέον σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος κάλυψε όλους τους δήμους της Χαλκιδικής, υπήρχε ομοιογένεια και ομαδική δουλειά.
Άλλωστε η επίσκεψη του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη στη Χαλκιδική, η πρώτη στην Κεντρική Μακεδονία μετά τις εθνικές εκλογές, εκφράζει τη βαρύτητα που θέλει να δώσει η Χαριλάου Τρικούπη στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας έτσι συνέχεια στην πράξη των προεκλογικών δεσμεύσεων.