Πολιτική & Οικονομία

Όχι σε νέα παράταση των επιμελητηριακών εκλογών

• Την κάθετη αντίθεσή του στην αναβολή κατά ένα έτος των επιμελητηριακών εκλογών, εκφράζει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και τακτικό μέλος της Γ.Σ. της ΚΕΕΕ Ιωάννης Μήτσης, καλώντας την να προβεί σε έντονο διάβημα προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ας σημειωθεί ότι ήδη έχουν δοθεί δύο παρατάσεις τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, με στελέχη Επιμελητηρίων να κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμού.

Αναλυτικά η επιστολή του Ι. Μήτση έχει ως εξής:

«Μετά την κατάθεση τροπολογίας στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για παράταση των εκλογών στα Επιμελητήρια κατά ένα έτος ήτοι για 15/11/2024 έως 15/12/2024 σύμφωνα με το άρθρο 7, σας παρακαλώ να προβείτε σε έντονο διάβημα προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάθε αρμόδιο, ώστε να αποσύρουν την παρακάτω διάταξη πριν ψηφιστεί, διότι αντίκειται στην ομόφωνη απόφασή μας για τη μη παράταση των εκλογών και διενεργείας αυτών από 15/11/2023 έως 15/12/2023.

Σας γνωρίζω ότι στο Επιμελητήριό μας, όπως και στα άλλα Επιμελητήρια έχουν συγκροτηθεί εκλογικές επιτροπές, έχουν ορισθεί ημερομηνίες διεξαγωγής αυτών σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείο Ανάπτυξης και ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική εκστρατεία συγκρότησης ψηφοδελτίων αναμένοντας την Υπουργική απόφαση την οποία θεωρούσαμε δεδομένη σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού κ. Γεωργιάδη.

Ο επιχειρηματικός κόσμος κ. Πρόεδρε αναμένει τις εκλογές για να επιλέξει αυτούς που θέλει να τον διοικήσουν. Μην τον διαψεύσουμε για τρίτη φορά γιατί μας ψηφίζουν για 4 χρόνια και όχι για 7.

Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές σε όλα τα Επιμελητήρια, ενώσεις κλπ. εκτός από το δικό μας. Ήδη τον Δεκέμβριο το Οικονομικό Επιμελητήριο έχει εκλογές.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος παράτασης και πρέπει όλοι μαζί να απαιτήσουμε τη διενέργεια εκλογών και την ανάδειξη νέων διοικήσεων.

Αυτό επιτάσσει ο επιχειρηματικός κόσμος που υπηρετούμε, αυτό επιτάσσει η δημοκρατία μας και αυτό επιβάλλει το συμφέρον της εθνικής μας οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.