Top News Τουρισμός Χαλκιδική

Η Χαλκιδική δίνει τη λύση για το καλοκαίρι!

Μακρινό όνειρο οι διακοπές με ακτοπλοικα

Φθηνές και κοντινές διακοπές με δροσερές και ασφαλείς βουτιές…

• Μπορεί η άνοιξη να ξεκίνησε καλά σε τουριστικό επίπεδο για την Χαλκιδική, καταγράφοντας αύξηση των αφίξεων επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι, για το πρώτο μισό του καλοκαιριού όμως η εικόνα είναι λιγότερο αισιόδοξη.

Προφανώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επέδρασαν αρνητικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας, ωστόσο, η περιοχή μας δεν κατάφερε, προς το παρόν τουλάχιστον, να επωφεληθεί ουσιαστικά από το γεγονός ότι οι διακοπές στα νησιά του Αιγαίου έχουν ακριβύνει πολύ σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών ναύλων. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το οδικό ταξίδι προς την Χαλκιδική  είναι σήμερα πολύ φθηνότερο για μία οικογένεια από εκείνο με καράβι ή αεροπλάνο.

Φυσικά, το «στοίχημα» του καλοκαιριού μπορεί ακόμα να κερδηθεί, αφού τώρα μπαίνουμε

στην κατεξοχήν περίοδο των διακοπών, οπότε και οι παραθεριστές στα παράλια είναι σίγουρο ότι θα  αυξηθούν κατακόρυφα.

«Καίνε» τα ναύλα

Μία μικρή «περιουσία» θα πρέπει να ξοδέψει μία οικογένεια φέτος για τις διακοπές της, αν επιλέξει κάποιο νησί, καθώς το κόστος για ταξίδια με πλοίο στο Αιγαίο έχει εκτιναχθεί. Ενδεικτικά και πριν ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στις εκπτώσεις που θα δώσουν οι ακτοπλοϊκές έπειτα από τις προχθεσινές συστάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα ανακοινωθούν σήμερα, μία τετραμελής οικογένεια μέχρι και χθες θα έπρεπε να πληρώσει για τα ατομικά της εισιτήρια και για το αυτοκίνητό της συνολικά 403,30 ευρώ για την απλή μετάβαση από τον Πειραιά στην Τήνο, νησί που δεν συγκαταλέγεται στα πιο μακρινά του Αιγαίου. Αν τα εισιτήρια του ίδιου ταξιδιού κοπούν στο ακτοπλοϊκό πρακτορείο με επιστροφή, τότε τα ίδια άτομα με αυτοκίνητο θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 710 ευρώ περίπου, δηλαδή όσο ένας μέσος μηνιαίος μισθός σήμερα!

Για την ίδια οικογένεια τα ακτοπλοϊκά από Πειραιά έως Μήλο με επιστροφή ανέρχονταν χθες σε 763 ευρώ, ενώ ανεβαίνουν κατακόρυφα για πιο μακρινούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη ή τα Δωδεκάνησα.

Πιο φτηνά προς Χαλκιδική 

Από την άλλη, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Χαλκιδική,  θα κληθούν να πληρώσουν πολύ λιγότερα για το ταξίδι κι αυτό είναι ένα σημαντικό κριτήριο που προφανώς μπορεί να μετρήσει στην επιλογή του φετινού θερινού προορισμού τους.

Η απόσταση της Αθήνας από την Χαλκιδικη, για παράδειγμα, είναι μεν αρκετή, 450  χιλιόμετρα, ωστόσο μία οικογένεια θα φτάσει σ’ αυτήν οδικώς καταβάλλοντας 45 ευρώ συνολικά σε διόδια και περίπου 80 ευρώ για βενζίνη, ένα μέσο Ι.Χ.. Δηλαδή, 90 ευρώ και 160 ευρώ σύνολο το ταξίδι μαζί με την επιστροφή.

Δεν επωφελήθηκε…

Πάντως, η Χαλκιδική, τουλάχιστον για το πρώτο κομμάτι του καλοκαιριού δεν δείχνουν να έχουν επωφεληθεί σημαντικά από το γεγονός ότι το ταξίδι προς τα νησιά του Αιγαίου έχει ακριβύνει πολύ λόγω των αυξήσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι παραθεριστές που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην περιοχή μας  προέρχονται κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα, και από χώρες των Βαλκανίων όπως Σερβία,Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και Βουλγαρία, Σκόπια απ’ όπου η πρόσβαση μέσω Εγνατίας Οδού είναι και εύκολη και άνετη. Βέβαια το πρόβλημα με την Χαλκιδική είναι ότι δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με την περιοχή καθώς το λιμάνι των Νέων Μουδανιών καθώς και της Ουρανούπολης είναι of.

Σίγουρα και φθηνές Διακοπές στην Χαλκιδική

Πάμε να δούμε όμως πόσο θα στοιχίσει ένα δωμάτιο για 6 μέρες σε μια τετραμελή οικογένεια. Αρχικά το κόστος θα είναι 130 ευρώ την βραδιά με το πρωινό, δηλαδή σε σύνολο 6 ημερών το ποσό που θα υπάρξει θα είναι 780 ευρω περίπου. Στην συνέχεια τα φαγητά θα κυμαίνονται στα 100 ευρώ την ημέρα, άρα άλλα 600 ευρώ. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι οι τιμές σε ένα νησί του Αιγαίου θα είναι διπλάσιες… Άλλο ένα θετικό είναι οι γαλάζιες σημαίες στην Χαλκιδική.

Πρώτος στη Χαλκιδική και δεύτερος πανελλαδικά μετά τη Ρόδο είναι ο δήμος Κασσάνδρας (32), δεύτερος ο δήμος Νέας Προποντίδας (19), τρίτος ο δήμος Σιθωνίας (18) και ακολουθεί ο δήμος Αριστοτέλη με 16 και ο δήμος Πολυγύρου με 2.

«Είμαστε ευλογημένη ως χώρα – oι προορισμοί μας είναι περιζήτητοι παγκοσμίως», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, χαιρετίζοντας την εκδήλωση βράβευσης και κάνοντας ειδική αναφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. Επεσήμανε τα ζητήματα ασφάλειας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συνδέονται με τον θεσμό, ενώ έκανε γνωστό ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν ήδη εξασφαλιστεί περί τα 140 εκατομμύρια για την κατασκευή μαρινών, αλλά και για την βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Ειδικότερα, η διεθνής επιτροπή βράβευσε 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο, ενώ η χώρα μας κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών. Μάλιστα, φέτος, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΒΕΥΜΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Δήμος Αριστοτέλη

Αγ. Παύλος/Alexandros Palace Hotel

Αλυκές

Ιερισσός/ Δημοτική 1

Ιερισσός/ Δημοτική 2

Ιερισσός/ Δημοτική 3

Κάμπος

Καμπούδι 1/Ακτή Ουρανούπολη

Καμπούδι 2/Θεοξένια

Καμπούδι 3/Άκραθως

Νέα Ρόδα 2

Ολυμπιάδα

Ουρανούπολη 1/Xenia Ouranoupolis

Ουρανούπολη 2/Eagles Palace

Ουρανούπολη 3/Aristoteles

Πόρτο Άγιο/Agionissi Resort

Mount Athos Ιερισσού

Δήμος Σιθωνίας

Αρμενιστής

Ελαιών

Ελιά 2/Anthemus

Καλογριάς

Κουτλουμουσίου

Λαγομάνδρα/Lagomandra Beach Hotel

Λιβροχιό 1

Μακριά Λαγκάδα/Porfi Beach

Μαρμαράς

Νικήτη 2

Παράδεισος

Πλατανίτσι

Πόρτο Καρράς 1/Κόχη

Πόρτο Καρράς 2/Σιθωνία Μελίτων

Σαλονικιού

Σάρτι 1

Συκιά

Τορώνη

Δήμος Κασσάνδρας

Sani Dunes

Άθυτος/Afitis Hotel

Άθυτος/Βάρκες

Ελάνη

Καλλιθέα/Άμμων Ζευς

Καλλιθέα-Δημοτικό Αναψυκτήριο

Κάνιστρο/Miraggio

Κοινοτική Πλαζ Νέας Σκιώνης

Κρυοπηγή 2/Alexander Τhe Great Beach Hotel

Κρυοπηγή 4/Kassandra Palace

Κρυοπηγή Δημοτικό Αναψυκτήριο

Λουτρά Αγίας Παρασκευής

Μένδη Καλάνδρα

Μόλα Καλύβα

Παλιούρι Κάνιστρο

Πευκοχώρι Yalla-Flegra

Πευκοχώρι-Fyki Beach

Πολύχρονο 3

Πολύχρονο/Azur Hotel

Πολύχρονο-Cocones Beach

Ποσείδι/Possidi Holidays Resort

Ποσείδι Pohonda

Ποσείδι Κέντρο

Ποσείδι/Cocus

Ποσείδι-Αιγαιοπελαγήτικα

Σάνη 2/Sani Beach

Σάνη 3/Sani Club

Σάνη Αστερίας

Σίβηρη Κέντρο

Φούρκα

Χανιώτη 1

Χανιώτη 3/Grecotel Margo Bay & Club Turquoise

Δήμος Πολυγύρου

Γερακινή/Ikos Olivia

Σαργκάνι/Blue Dolphin

Δήμος Νέας Προποντίδας

Βεργιά

Γεωπονικά-Μυκονιάτικα

Διονυσίου

Ελαιώνας/Ikos Oceania

Μουριές

Νέα Ηράκλεια

Νέα Ηράκλεια-Σαχάρα

Νέα Καλλικράτεια

Νέα Μουδανιά

Νέα Πλάγια

Νέα Ποτίδαια Προποντίδας

Νέα Ποτίδαια/Portes Beach

Νέα Ποτίδαια-Ανατολικά Διώρυγας Τορωναίου

Πορταριά

Πόρτες/Portes Lithos

Σωζόπολη Κέντρο

Σωζόπολη/Ναυτίλος

Τρίγλια

Φλογητά

 

ΜΑΡΙΝΕΣ

Δήμος Σιθωνίας

Μαρίνα Πόρτο Καρράς

Δήμος Κασσάνδρας

Μαρίνα Σάνη

Μαρίνα Miraggio

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Scorpion Yachting MCPY /All Inblusive

Sani Cat

Sani Grace

Sani Riva

Sani Swan

Sani Wind

A Trinity

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.