Οικονομία Χαλκιδική

Εξοχικά για όλα τα… βαλάντια, οι τιμές αυξάνονται κάθε χρόνο – Επενδυτική κινητικότητα για την αγορά εξοχικών ακινήτων

Για κάποιους αποτελεί όνειρο ζωής, για κάποιους άλλους ανάγκη που προκύπτει στην πορεία προκειμένου να υπάρχει μία σταθερά αναφορικά με τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ο λόγος για τις εξοχικές κατοικίες που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν σε μία παλέτα τιμών τόσο στη Χαλκιδική, όσο και στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο «ραντάρ» και ξένων επενδυτών, λόγω τόσο των υψηλών αποδόσεων ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς, όσο και των οικονομικών τιμών για αγορά εξοχικού σε περιοχές της Ελλάδας σε σχέση με άλλες χώρες της Μεσογείου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές πώλησης του τμ σε σχέση με την περσινή χρονιά έχουν αυξηθεί σε Χαλκιδική και νησιά του βόρειου και βορειανατολικού Αιγαίου από 5-12%. Η μεγαλύτερη αύξηση στη μέση τιμή καταγράφεται στη Χαλκιδική (12%) και η μικρότερη στη Χίο 2%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη γκάμα ακινήτων βίλες, νεόδμητα εξοχικά, αλλά και διαμερίσματα ή μονοκατοικίες που ενδεχομένως χρειάζονται ανακαίνιση.

Επενδυτικός οργασμός στη Χαλκιδική

Σε επενδυτικό οργασμό -αναφορικά με την εξοχική κατοικία – ζει η Χαλκιδική, καθώς η ζήτηση σε σχέση με πέρυσι είναι σημαντικά ενισχυμένη, με τους ενδιαφερόμενους, όταν πρόκειται για ξένους, να ταξιδεύουν προκειμένου να δουν ιδίοις όμμασι τα ακίνητα που έχουν εντοπίσει.

Το σταθερό οικονομικό περιβάλλον της χώρας, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές των ακινήτων έναντι της Ιταλίας, της Ισπανίας αλλά και της Πορτογαλίας, ωθούν, όπως λένε γνώστες της αγοράς ακινήτων, ολοένα και περισσότερους επενδυτές στην Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων μαγνητίζονται από τις ομορφιές τις Χαλκιδικής.

Για τις εξοχικές κατοικίες το ενδιαφέρον εστιάζεται στη Χανιώτη, το Πευκοχώρι, τη Νικήτη, περιοχή που αγαπούν ιδιαίτερα οι Σέρβοι, και την Καλλιθέα. Πέρα από τους Έλληνες, τη μερίδα του λέοντος στην απόκτηση εξοχικών κατοικιών κρατούν οι Βαλκάνιοι (Ρουμάνοι, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι). Ωστόσο, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις Ισραηλινών, Ολλανδών αλλά και Γερμανών.

Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών σε δημοφιλείς περιοχές της Χαλκιδικής κυμαίνονται από 2.600 ευρώ έως 3.700 ευρώ ανά τμ, ανάλογα με την εγγύτητα στη θάλασσα αλλά και τις παροχές που προσφέρουν. Ενδεικτικά στο Σάνη η μέση τιμή πώλησης αγγίζει τα 3.700 ευρώ το τ.μ., στο Παλιούρι τα 3.100 ευρώ, στην Καλλιθέα τα 2.700 ευρώ, στη Βουρβουρού τα 2.600 ευρώ, όσα και σε Νικήτη και Κασσάνδρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περιοχές όπως η Νέα Καλλικράτεια, τα Φλογητά και τα Νέα Πλάγια εντοπίζονται ακίνητα σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.