21 Απριλίου, 2024
Επιστολές Κοινωνία Περιβάλλον Τουρισμός

Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις φωτιές στη Ρόδο

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαική Επιτροπή ζητά να πληροφορηθεί από ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις φωτιές στη Ρόδο και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η καταστρεπτική πυρκαγιά.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Το νησί της Ρόδου στα Δωδεκάνησα έχει πληγεί από μία καταστροφική φωτιά που ακόμη και τώρα μαίνεται. Η Ρόδος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η φωτιά που την έπληξε συνέβη στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου με τα τουριστικά καταλύματα του νησιού να έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100%. Η ελληνική πολιτεία με συντονισμένες ενέργειες απεγκλώβισε και διέσωσε χιλιάδες επισκέπτες και κατοίκους του νησιού εκκενώνοντας οικισμούς και ξενοδοχειακές μονάδες που μεταφέρθηκαν οργανωμένα σε ασφαλή σημεία. Κάτι που αναγνωρίστηκε διεθνώς.

Εξαιτίας της φωτιάς που συνεχίζεται, η Ρόδος αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα σε ποσοστό άνω του 10% των κλινών της, τεράστιες καταστροφές στο φυσικό της περιβάλλον, κατεστραμμένες οικίες και επιχειρήσεις.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Από ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι ζημίες που προκάλεσε η φωτιά στο νησί της Ρόδου.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.