23 Σεπτεμβρίου, 2023
Πολιτική & Οικονομία

Έρχονται αλλαγές στην Ψηφιακή Κάρτα

• Με την αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών συναντήθηκε ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδ. Γεωργιάδης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, έθεσε μία σειρά θεμάτων προς τον υπουργό, με στόχο την πρόοδο του επιχειρείν η οποία μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της απασχόλησης.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η Ψηφιακή Κάρτα, η οποία για την ώρα εφαρμόζεται σε Τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ασφαλιστικές εταιρείες. Όπως προανήγγειλε ο Υπουργός, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας καθώς και παροχή κινήτρων για την εφαρμογή του από τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των επιχειρήσεων, σε μία εποχή που πλήττονται από τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά.

Στις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μία από τις αλλαγές που έρχονται αφορά στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η κατάργηση της παρακράτησης του 30% της σύνταξής τους και μελετάται η καταβολή ενός ποσοστού –πιθανότατα το 10%- από την αμοιβή που λαμβάνουν από την εργασία τους. Αλλαγές αναμένονται επίσης και στον τομέα της απασχόλησης καθώς και των ελέγχων που γίνονται για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. έθεσε προς τον κ. Γεωργιάδη και θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής τροποποίησης της ΑΠΔ και όχι μέσω ραντεβού που ισχύει έως σήμερα καθώς και οι εκκαθαρίσεις προς τον ΕΦΚΑ να είναι στα πρότυπα αυτών που γίνονται στις εφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.