23 Σεπτεμβρίου, 2023
Top News Χαλκιδική

ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΕΛΟΣ!!!

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Μάλαμα: Το πολιτικό άστρο του Αλέξη Τσίπρα θα συνεχίσει να οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ 
«Προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αποχωρεί από την προεδρία έπειτα από 15 χρόνια.
Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο, μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της παράταξης, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από την ηγεσία και τονίζοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, η οποία, όπως είπε θα γίνει άμεσα.

Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς. Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές», είπε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του. Το εκλογικό σώμα έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μια διπλή εντολή. Πρώτον, να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που πάντα και εκ των πραγμάτων είναι ρόλος κόμματος εξουσίας. Και δεύτερον, να αλλάξει δραστικά, αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την κυβέρνηση». Σημείωσε ότι «οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα».

Δηλώσεις Κ. Μάλαμα

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα τόνισε με δηλώσεις της ότι το άστρο του Αλέξη Τσίπρα ακόμη θα φωτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι με την πρεμιέρα της πρώτης μέρας της προεκλογικής περιόδου του Μαϊου ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί τα Νέα Μουδανιά. Η κα Μάλαμα τόνισε τα ακολουθα:

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ακόμα μια πράξη πολιτικής γενναιότητας, ανέλαβε την ευθύνη της βαθιάς αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέσα από παραίτηση του. Πρόκειται για μία κίνηση αυτοθυσίας, με γνώμονα το συλλογικό καθήκον, με δεδομένο ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που αναγέννησε τον ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε την Αριστερά πρωτοπόρο στην κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, που άφησε 37 δισεκατομμύρια στο δημόσιο ταμείο, που ρύθμισε το δημόσιο χρέος, που έλυσε την διαφορά μας με την Βόρεια Μακεδονία, που κράτησε την κοινωνία όρθια και που για όλα αυτά πολεμήθηκε λυσσαλέα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κορυφαία προσωπικότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Αριστεράς, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Η προσφορά του στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σαφώς και δεν τελειώνει με την παραίτηση του από την ηγεσία του κόμματος. Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο προοδευτικός κόσμος, η κοινωνία συνεχίζουν να τον χρειάζονται. Μας περιμένουν κρίσιμες μάχες και σε αυτές ο Αλέξης θα συνεχίσει να είναι η έμπνευση μας.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.